Title of a News Article

Rektör Mutlu’dan hüzünlü konuşma

 Rektör Mutlu’dan hüzünlü konuşma
banner206

Harran Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni düzenlendi. Açılışta konuşan HRÜ Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, rektörlük döneminin son yılını yaşadığını belirterek, bundan dolayı hüzünlü olduğunu söyledi.

UĞUR BUDAK
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu’nda bulunan Merkez Kafeterya Mavi Salonda düzenlenen 2014-2015 Akademik yılı açılış törenine; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Milli Eğitim İl Müdürü Metin İlci, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Harran Üniversitesi’ni anlatan slayt sunumu ile devam etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü   Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, düzenlenen törende farklı duygular içerisinde olduğunu belirterek, “Rektörlük dönemimin 8 ve son akademik yılı açılış töreninde son kez rektör olarak katıldığım için hüzünlüyüm ama bir yandan da gururluyum. Şanlıurfa’da üniversitemize ve ilimize hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşamaktayım” dedi.

Rektör Mutlu, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenciler ve akademisyenler için verimli ve başarılı geçmesini diledi.

Rektörlüğü devir aldığı 2007 yılından buyana Harran Üniversitesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Mutlu, “2007’den beri 3 fakülte, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı ve 6 araştırma ve uygulama merkezi üniversitemiz bünyesine dahil edilmiştir. 1000’lerde olan akademik sayısı da bugünlerde 2 Bin’i aşmıştır. Rektörlüğü devir aldığım dönemden bu yana üniversitemizde her alanda ciddi mesafeler katedilmiştir” diye ifade etti.

 

“Terörün ve zulmün karşısındayız”

Rektör Mutlu, Suriye’de yaşanan olaylara da değinerek, “Milyonlarca insan evinden uzaklarda yaşarken, maalesef yaşanan her türlü vahşeti tüm dünya sessiz bir şekilde izliyor. Nerede kimden gelirse gelsin; ister PKK olsun, ister IŞİD olsun her zaman terörün ve zulmün karşısında olduğumuzu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

 

Küçük; Üniversiteden övgüyle bahsetti

Vali İzzettin Küçük ise, yaptığı konuşmada, Harran Üniversitesi’ni överek, “Çok güzel bir üniversitedeyiz. Ben ilk ziyaret ettiğimde hayran kalmıştım. Ben burada öğrenci olsam biraz uzatırım. Ben İstanbul Siyasal mezunuyum. Hiç bu kadar sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği ortamlarımız olmadı. 1980’li yılardan bahsediyorum. Harran Üniversitesi, geçekten çok donanımlı üniversitelerden birisidir. Atılımlarından dolayı Rektör Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program, konuşmaların ardından akademik aşama kaydeden öğretim üyelerinin biniş giymeleri ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195