Title of a News Article

Sağlık bakanlığı açıkladı

Sağlık bakanlığı açıkladı
banner206

Çin'in Vuhan kentinden çıkan ve hızla yayılan koronavirüsü dünyada tüm ülkeleri alarma geçirdi. Türkiye'de de virüs alarmı en üst seviyede.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, Türkiye'de virüsün olup olmadığını ve nasıl korunulacağı yönünde uyarılarda bulunuldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da flaş virüs açıklamasında bulundu.

"Çin'den gelen bütün yolcuları kontrolden geçiriyoruz. 13 Ocak itibariyle tedbirlerimizi hızla almaya başlamıştık. Çok tedirgin olunmaması gerektiğinin altını çiziyorum.

Bilim kurumumuzun yönlendirilmesi ve önerileriyle belli aralıklarla bir takım bilgilendirmeli yapacağımızı ifade etmek istiyorum.

Sosyal medyada çok yanlış bilgilerin olduğunu ve bakanlığın açıklamalarının dikkate alınması gerektiğinin alıntının çizilmesini istiyorum. Özellikle ateş, burun akıntısı ile bir belirti ile tedirgin olunmaması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum.

Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik İki hastamızı taburcu ettik.

Şüpheli sayısı 70 oldu.

Bakanlığın uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında yanlış ve maksatlı bilgilere özellikle itibar edilmemesinin altını çiziyorum. Şu ana kadar herhangi bir yeni koronavirüs hastamız asla olmadı."

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195