Title of a News Article

Şahin'den tepki...

.

Şahin'den tepki...
banner206
 Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'un Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine tepki göstererek, "Moodys güvenilirliğini yitiriyor" dedi.

Şahin, "Türkiye'nin büyümesini ve güçlenmesini istemeyen ülkeler ve kuruluşlar Türkiye'ye karşı kin kusmaya devam ediyorlar. Mısır'daki Sisi darbesine darbe diyemeyen ABD hükümeti ve kredi kuruluşları, bu darbeci ülkeye her türlü kredi kolaylığı sağlarken, darbeyi önleyen ve demokrasiden vazgeçmeyen Türkiye'yi bu kararlarla etkilemeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Şahin açıklamasında, "Moodys yatırımcıları ürkütmeye çalışmaktadır. Ancak ülkemiz de yaşanan darbeye karşı, demokrasi sınavında gösterdiği başarıdan dolayı ticareti daha da arttırarak, onları şaşırtmaya devam edecek ve birçok açıdan makro rakamlarda dünyada önde gelen ülkelerden olmayı başarmaya devam edeceğinden, yatırım için güvenli bir liman olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Moodys Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine rağmen, darbeye karşı demokrasi sınavında gösterdiği başarıyla, ülkemiz yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilmeye devam etmektedir, not düşüşüyle Moodys kendi güvenilirliğini yitirmiştir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142