Title of a News Article

Sessizlik hakim!

Sessizlik hakim!
banner206

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde sınırdaki çatışmanın ardından Suriye ve Türkiye tarafındaki köylerde sessizlik hakim oldu.

Suriye sınırında bulunan ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Konak Köyü yakınlarında Suriye tarafından 30 kişilik grubun yasa dışı yollardan Türkiye'ye doğru geldiği ve mayınlı sahaya girmeye çalıştığını saptanarak, bölgeye Ani Müdahale Mangası yönlendirilmişti. Sınır hattına giden askerler, mayınlı alana girmeye çalışan Suriyelilere 'dur' ihtarında bulunulmuş, ancak grubun ilerlemekten vazgeçmemesi üzerine havaya uyarı ateşi açılmıştı. Uyarı ateşinin ardından gruptakiler ikiye ayrılarak askerlere ateş açmaya başlaması üzerine askerlerin de karşılık vermesi üzerine grupta bulunanların büyük bölümü Suriye tarafına kaçmıştı. Uyarı ateşine uymayan 5 şahıs ile AMM personeli arasında arbede çıkmış, bu arada düşen Suriye uyruklu bir şahıs başını yere çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Birecik Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olayın ardından olayın ardından Konak Hudut Karakolu ve karakolun bağlı olduğu ve Suruç ilçesindeki Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda askeri hareketlilik yaşandı. Bölgeye takviye birliklerinin de sevk edildiği öğrenilirken, sınırın Suriye ve Türkiye tarafındaki köylerde ise sessizliğin hakim olması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142