Title of a News Article

Sınıra elektronik bulut yerleştirildi

.

 Sınıra elektronik bulut yerleştirildi
banner206

TSK'nın sınıra yerleştirdiği cihazlarla Şam radarları körleştirilecek, operasyon bölgesi karartılacak.

TSK Suriye'nin hava savunma sistemini etkisiz kılmak için sınıra elektronik harp cihazları konuşlandırdı. Bu cihazlarla Şam radarları körleştirilecek, operasyon bölgesi karartılacak. TSK bu hafta başında Suriye sınırına elektronik harp cihazları sevk etti.

Birinci ordu envanterinde bulunan ve İstanbul Boğazlar ile Trakya bölgesinde kullanılan cihazlar arasında sinyal karıştırıcılar, dinleme-kestirme ve roket tespit sistemleri de var.

 

İLETİŞİME SİNYAL BULUTU

TSK böylece olası operasyonda Suriye radarlarını körleştirecek. Buna askeri terminolojide bölgenin 'Karartılması' deniyor. Gönderilen güçlü karıştırma sinyali, etki alanındaki düşmana ait radar sistemlerini geçici olarak bloke ediyor. Yani körleştiriyor.

Bu işlem, düşman kuvvetlerinin hava savunma bataryalarının bir süre için kullanılamaz hâle gelmesi demek. Yani karadan havaya veya karadan karaya füze bataryalarının, gelişmiş sinyal karıştırıcılar vasıtasıyla işlevsizleştirilmesi...

Tabii yine, oluşturulan 'sinyal bulutu' ile düşmanın telsiz / telefon vb iletişimi de geçici olarak kesintiye uğratılabiliyor. (Kaynak: Vatan)

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142