Title of a News Article

Urfa'da Kudüs'e destek çadırı kuruldu

Urfa'da Kudüs'e destek çadırı kuruldu
banner206
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK'lar, Balıklıgöl'den Hamarat Eller Çarşısına yürüyerek İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. Yürüyüşün ardından kurulan Kudüs Çadırı dualarla açıldı.

Balıklıkgöl Platosunda yatsı namazından sonra bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), ellerine aldıkları pankartlarla Hamarat Eller Çarşısı’na kadar yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüşe Memur-Sen İl ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İl Müftüsü İhsan Açık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Suriye İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Memur-Sen iş kollarının başkanları, İHH Şube Başkanı Behçet Atila, çok sayıda STK başkanı, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gruptakiler, "Kahrolsun İsrail, Filistin'in Başkenti Kudüstür, İsrail'in başkenti cehennemdir. Filistin halkı yalnız değil, Filistin'e selam direnişe devam" sloganlarını atarak yürüyüşlerini tamamladı.

‘KUDÜS, ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR SUSMAYACAĞIZ’ 
Kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”İsrail ve Amerika Birleşik Devleti’nin yok olmasını dilemek için bir araya geldik. İnsanları bilgilendirmek amacıyla bir çadır kurduk. Amerika ve İsrail’i lanetlemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsan ve ümmetin kalbi İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs onurumuzdur ve ortak davamızdır. Kudüs Müslümanların dayanma noktasının son sınırıdır. Kudüs, siyonist işgalden kurtulana kadar hiç durmadan mücadeleye devam edeceğiz. Kudüs özgür oluncaya kadar susmayacağız”dedi.

‘BİZLERİ ÜZEN ÜMMETİN SESSİZLİĞİDİR’ 
İslam dünyasını göreve davet eden Coşkun, şöyle konuştu: ”Bizler yalnızca sivil toplum kuruluşları olarak Şanlıurfa'da ABD'nin karanlık politikalarına karşı direnmiyoruz. Biz, burada insanlığımızın Müslümanlığımızın ve vicdanımızın imtihanını veriyoruz. Şaşırmıyoruz. Beklemediğimiz bir şey değil, şeytanın görevi şeytanlığını yapmaktır. Düşman, kendisinden bekleneni yapıyor. Bizleri üzen, kahreden sayısı 2 milyara yaklaşan ümmetin sessizliğidir.”

Kudüs Çadırı, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından yapılan duanın ardından açıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142