Title of a News Article

Urfa ile ilgili şok iddia!

Urfa ile ilgili şok iddia!
banner206

IŞİD’in ‘cihat’a çağırdığı kişiler Türkiye’nin Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu sınır illerinde toplanıyor. IŞİD’den para alan kaçakçılar dünyanın dört bir yanından gelen kişileri Şanlıurfa ve Kilis gibi sınır illerinden geçiriyor. Militanların eğitimi ise El Bab’daki kampta gerçekleşiyor.

El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Türkiye’den Suriye’ye militan taşıma trafiğinin ayrıntılarına ulaşıldı.

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre; Edinilen bilgilere göre, Suriye sınırındaki illere yığılan militanlar “kaçakçılar” aracılığıyla karşı tarafa geçiriliyor. Trafik koordinasyonu ise çoğunlukla IŞİD’in bir kısmını ele geçirdiği Halep’ten gerçekleşiyor. Militanlar Halep’in kuzeyindeki en büyük yerleşim merkezi olan El Bab bölgesindeki kamplarda eğitime alınıyor.

 

Sınırdan geçen adam başına para

Militanların Suriye’ye geçişi ise şöyle gerçekleşiyor; Koordinasyon Halep’ten sağlanıyor. Buradaki görevlilerin internet üzerinden iletişime geçtiği kişiler Suriye’ye çağırılıyor. “Cihat”a gitmek isteyen kişiler Şanlıurfa, Kilis gibi sınır illerine geliyor. IŞİD’le anlaşmalı olan “kaçakçılar” dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kişileri alıp belirli evlerde tutuyor. Gece saatlerinde ise 20-25 kişilik gruplar halinde sınırdan geçirerek para karşılığı IŞİD’lilere teslim ediyor. Kaçakçının görevi grubun sınırdan geçmesiyle birlikte sona eriyor. Grup IŞİD’in araçları tarafından karşılanarak kamplara götürülüyor.

Bu sistemin bir örneği Şanlıurfa’da yaşandı. Suriye’ye geçmek için Şanlıurfa’ya giden ancak daha sonra vazgeçen bir kişi şahit olduklarını Aydınlık’a anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen şahıs, şunları kaydetti:

“Halep’tekiler, Suriye’ye gelecek kişilerle internette konuşuyorlar. Bu adamlara İŞİD’den numara veriliyor. ‘Buraya gel sizi alırız’ diyorlar. Mesela Urfa otogara gelince verilen numara aranıyor. Gelenleri kaçakçılar karşılıyor. Kaçakçıların IŞİD’le fikir bağı yok.

Sınırdan geçirdikleri adam başına ‘İslam devletinden’ para alıyorlar. Halep’ten kaçakçıları arayarak ‘Bu kadar adam gelecek. Git onları al’ diyorlar.

Ben otogara geldiğimde kaçakçıyı aradım. Geldi beni aldı. Arabada 10-11 kişi vardı. Yaklaşık 10 dakika sonra onların kaldığı binaya geldik. Ev şehir merkezindeydi. Otogarla arasında 5-10 dakika vardı. Yaklaşık 10 katlı bir apartmandı. Giriş katı. Evde bir yaralı vardı. Sonra iki Fransız geldi.

Rusya’dan gelen biri vardı. Bir adam Özbekistan’dan İstanbul’a gelmiş. Oradan da Urfa’ya. Toplam 23 kişi kadardık. Yarım gün burada kaldılar. Kaçakçı onları sınıra kadar getirdi. Gece sınırdan geçtiler. Tel örgüyü açmışlar. Oradan geçiyorlar. Onları karşı tarafta araba bekliyor. Oradan alıyorlar gelenleri.”

 

Ailece gidenler var

Öte yandan bazı militanlar sınırdan eşleri ve çocuklarıyla geçiyor, IŞİD’in elindeki bölgelere aileleriyle yerleşiyor. Bu durum da örgütün ele geçirdiği bölgelerde yeni yaşam alanları oluşturduğuna işaret ediyor.

Aydınlık’a bilgi veren kişi “Eşiyle cihada gidenler de var. benim gittiğim evde 3 kadın vardı. Kadınlar ayrı odada oturdu. Adam, karısıyla çoluk çocuğuyla gidiyor Suriye’ye”

diyor.

 

Eğitim kampı El Bab’ta

Aydınlık, IŞİD’in İstanbul Güngören’deki mescitlerde örgütlediği gençleri “cihat” adı altında Suriye’ye götürdüğünü gündeme getirmişti. Gençlerin, Halep’in kuzeyindeki en büyük yerleşim merkezi olan El Bab’taki bir eğitim kampında bulundukları öğrenildi. “Emir” diye isimlendirilen komutanlar tarafından şeriat kurallarıyla yönetilen kampta kurallara aykırı davranış gösterenler örgütün cezaevine atılıyor.

 

5 genç Suriye’ye götürülmüştü

IŞİD örgütlenmesini çoğunlukla internet üzerinden sağlıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde takma isimlerle sayfa açan bu kişiler, Suriye’ye gelecek olanları yönlendiriyor. Dikkat çekmemek için de sık sık profiller kapatılarak yenileri açılıyor. İbrahim Usame takma ismini kullanan Kürşat adlı bir şahıs Güngören’deki 5 genci Suriye’ye götürmüştü. İbrahim Usame adlı kullanıcı afişe olduktan sonra profilini kapattı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195