Title of a News Article

Urfa’da hayvan pazarı hareketlendi

Urfa’da hayvan pazarı hareketlendi
banner206

Şanlıurfa'da, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla büyük ve küçükbaş hayvanların satıldığı pazarlardaki hareketlilik artmaya başladı. Bayram telaşının yoğunlaştığı kentte kurbanlık koyunlar, sahipleri tarafından satışın yapıldığı pazara minibüs, otobüs, motosiklet ve otomobiller ile taşınıyor.

Şanlıurfa'da geçimini hayvancılıkla sağlayan besiciler, dört gözle beklediği Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Yenice Mahallesi'ndeki Hayvan Pazarı da canlandı. Her yıl bayram öncesi kurbanlıkların pazara ulaşımı sırasında uygulanan 'koyun koyuna yolculuk' geleneği bu yıl da değişmedi. Her gün yüzlerce koyun, keçi ve büyükbaş kurbanlıklar köylerden kamyonet, otobüs, minibüs ve otomobillerle pazara ulaştırılıyor. Ekonomik olması için her yıl kurbanlık hayvanlarını pazara toplu ulaşım araçları ile taşımaktan başka çareleri olmadığını anlatan besiciler, bu yıl kurbanlık sıkıntısının yaşanmadığını da ifade etti.

 

DEVELER DE ALICILARINI BEKLİYOR

Kurban Bayramı'nda deve kesmek isteyenler, pazarda satışa sunulan sınırlı sayıdaki develere de ilgi gösteriyor. 6 ile 12 bin lira arasında satılan develeri almak isteyen bazı vatandaşlar, kendi aralarında ortaklık oluşturmayı da tercih ediyor. Sabah erken saatlerinde hareketliliğin başladığı pazarda satıcılar, ellerindeki kurbanlıklarını alıcılara sıkı bir pazarlık yaptıktan sonra satıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195