Title of a News Article

Bakan Çelik gitti, aslan payı da bitti...

.

Bakan Çelik gitti, aslan payı da bitti...
banner206

Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı döneminde geçen yıl Şanlıurfa’da İŞKUR üzerinden 10 Bin kişi “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında işe alınırken, bu yıl ise bu sayı Bin 300’e düştü. Türkiye'nin en fazla işsisiz bulunduğu Kent olan Şanlıurfa'da 9 ay iş-kur üzerinden çalıştırılan 35 yaş üstü işsizler hayal kırıklığı yaşıyor. Şanlıurfalılar  Gıda tarım ve Hayvancılık bakanı faruk Çelik, Vali Güngör Aziz Tuna ve Şanlıurfa Miletvekillerine çağrıda bulunarak' Urfa kontejanının en az 5 bin olmasını istiyorlar'

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptığı zamanlarda “Toplum Yararına Çalışma Programı” alımlarında Urfa’ya aslan payı ayrılıyordu. Geçtiğimiz yıl Bakan Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Türkiye genelinde TYÇP kapsamında 50 Bin personel alınırken, bunu 10 Bin’i Şanlıurfa’ya verilmişti. Ancak bu yıl öyle olmadı. Bakan Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı değil de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapması nedeniyle bu yıl Şanlıurfa’da sadece Bin 300 kişinin İŞKUR tarafından TYÇP kapsamında kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere işe alınacağı öğrenildi. Türkiye genelinde ise 30 Bin kişinin bu kapsamda işe alınacağı kaydediliyor.

 

Bu sayı yeterli bulunmadı

Şanlıurfa’da TYÇP kapsamında alınacak olan Bin 300 personel sayısının yeterli bulunmadığı belirtiliyor. Personeli ve ödeneği bulunmayan 3 Bin 100 okulun yer aldığı Urfa’da, her bir okula bir personel verilmesi durumunda bu sayının yeterli olmadığı anlaşılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra belediyelere de TYÇP’den alınacak personel ayrılması durumunda bu sayının Urfa’da hiçbirişe yaramayacağı dile getiriliyor.  Şanlıurfa’da yetkililer, TYÇP kapsamında alınacak personel sayısının arttırılması gerektiğini kaydettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195