Title of a News Article

Urfa'da tam Aziz Nesin’lik olay!

Urfa'da tam Aziz Nesin’lik olay!
banner206

Haliliye Belediyesi, İpekyolu’nda bulunan 204 metrekarelik bir arsaya inşaat yapılması için izin vermeyince ortaya tam Aziz Nesin’lik bir olay çıktı. Belediyeye tepki gösteren arsanın sahibi Salih Yetim, İpekyolu Bulvarı’ndaki kaldırımda bulunan 22 metrekarelik arsasını briketlerle örerek yayaların geçişine kapattı. 

UĞUR BUDAK
İpekyolu Bulvarı üzerinde 84. sokakta 204 metrekare arsası bulunan Salih Yetim isimli bir vatandaş, alan üzerine inşaat yapmak için harekete geçti. Bunun için Haliliye Belediyesinden gerekli izinleri almak isteyen Yetim, bilabedel kamuya terk şartından dolayı inşaat izinleri alamadı. Arsasının yanında bulunan evleri örnek teşkil etmesine rağmen Haliliye Belediyesinden inşaat için izin alamayan Yetim, eşi benzeri görülmeyecek bir yola başvurdu.

 

Kaldırımı briketlerle kapattı

Belediyeden istediği izinleri alamayan Salih Yetim, bunun üzerine dün İpekyolu Bulvarında bulunan kaldırımda hissesi olduğu gerekçesiyle 22 metrelik alanı briketlerle çevirdi. Kaldırımda 22 metrelik alanın kapatılmasından dolayı yayalar ana yoldan yürümek zorunda kalıyor. Durum böyle olunca; yoğun trafik akışının olduğu İpekyolu’nda vatandaşların can güvenliği de tehlikeye giriyor.

 

Yetim; “Mağduriyetim giderilsin”

Arsanın sahibi Salih Yetim, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Haliliye Belediyesi’nin arsalarında yapı yapmalarına izin vermediğini belirterek, “Arsamızın yan tarafında evler var ama bize izin verilmiyor. Şuanda kaldırımda da 22 metrekarelik alan bizim arsaya aittir.

Ancak inşaat izni ve istimlak olmadığından dolayı kaldırımda olan hakkımızı briketlerle kapattık” dedi.

Haliliye Belediyesinden buraya ya inşaat izni verilmesi yada kamulaştırılmasını istediklerini dile getiren Yetim, “Eğer Belediye bu istediğimize olumlu cevap vermezse o kaldırımı açmayacağız. Biz sadece mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye ifade etti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195