Title of a News Article

Urfalı firma Dünyada ilk 5'e girdi

.

Urfalı firma Dünyada ilk 5'e girdi
banner206
 Şanlıurfalı Enver Geçgel’in şirketi Astor A.Ş., transformatör (trafo) üretiminde dünyada ilk beş arasına girmeyi başardı. Firma ayda 3 bin adetlik üretim kapasitesiyle, iç paçarın lideri ve 58 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin her yerinden çıkan girişimcilerimiz küresel rekabette iddialı konuma geliyor. Şanlıurfa’da vaktiyle ‘sulama kanalları’ için ortaya çıkan ihtiyacı görerek ticarete başlayan Geçgel Ailesi’nin genç jenerasyon temsilcisi Enver Geçgel’in şirketi Ankara’daki fabrikasında aylık 3 bin adet üretim kapasitesiyle transformatör (trafo) üretiyor. İç pazarda lider konumdaki firma, dünyanın en büyük beş üreticisinden biri olmayı da başardı. 2015’de 150 milyon lira ciro yapan firma bunun yüzde 30’unu 58 ülkeye ihracattan sağladı. Yakın zamanda TEİAŞ’ın 45 milyon liralık yeni bir tedarik ihalesini kazanan firma, 60 milyon dolarlık yeni bir fabrika yatırımıyla 400-500 kV gerilim gücüne sahip trafo üretimine de girecek. Enver Geçgel şöyle konuşuyor:

ŞANLIURFA’DA BAŞLADIK
1998’de , Özgüney Elektrik olarak  Şanlıurfa’da 100 metrekarelik bir dükkanda elektrik sektörünün malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulduk. Bir süre sonra da piyasadaki ihtiyacı ve potansiyeli görerek transformatör imalatını kendimiz yapmaya karar verdik. 2003 yılında ülkemizin ilk transformatör markalarından Bese transformatörü satın aldık. Bu bizim dönüm noktamız oldu. 2005 yılında çok ciddi bir transformatör ihtiyacı vardı ve temin sürelerinin uzunluğu yüzünden piyasada büyük bir sıkıntı söz konusuydu. Biz de ikinci bir üretim tesisi almaya karar verdik. Böylece 2005 yılında da İstanbul’da kurulu olan Transtek markasını satın aldık. 2012’de de 1983’te kurulmuş  Asbtor’u satın aldık ve tüm üretim gücümüzü Astor markası altında, Ankara’da son teknolojiye sahip makinelerle kurduğumuz fabrikada birleştirdik. Tabii ki yatırım yapmakta ve büyümemizde devletimizin teşvik ve destek programları da önemli katkı sağladı.

DEVLETİN YERLİYE GÜVENİ
Devletimizin ilgili kurumları tamamen yerli sermaye ile yoluna devam eden firmamıza güvenerek teknik olarak ihtiyaçlarını bizlere aktardı. 2003 yılında TEDAŞ ihalesini kazanarak, yüklü miktardaki dağıtım transformatörleri satışı yaptık ve bu sayesinde yatırımlarımıza hız vererek bugünkü seviyeye ulaştık.  2015 de TEİAŞ’nin Yatırım Programında yer alan 27 adet Güç Transformatörü ve yedeklerinin temini için uluslararası ihaleyi de kazandık.


YÜZDE 30’UNU İHRAÇ EDİYORUZ
Büyümemizi sağlayan en önemli diğer etken yurt dışına açılmak, ihracat yapmak oldu. Öyle ki şu anda 58 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ciromuzun yüzde 30’u yurt dışından geliyor. Küresel rekabette öne geçmeyi de daima yüksek teknolojiye yatırım yaparak sağladık. 2009’da dökme reçineli kuru tip transformatör üretimine başladık. 2012’de Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde son teknolojilerle donatılmış fabrikamıza geçtik. 2013’te Yüksek Gerilim Test Laboratuvarı ve Kerozin Buharlı Kurutma Sistemi yatırımlarımızı yaptık.”

YENİ FABRİKA İÇİN ARSAMIZ HAZIR
ASTOR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Enver Geçgel, “2014’te, 100 MVA 154kV ve 62,5 MVA 154 kV güç transformatörleri imalatına başladık. Şimdi hedefimiz, 400 ve 500 kV gerilim seviyesinde güç transformatörü üretimini yapabilmek.  Bunun için 60 milyon dolarlık yatırıma başlıyoruz. Yine Sincan’da 40 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir fabrika kuracağız” diyor. (hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195