Title of a News Article

Urfalı şehit askerle ilgili kahreden detay...

.

Urfalı şehit askerle ilgili kahreden detay...
banner206
 Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Sedat Sağır’la ilgili kahreden bir detay ortaya çıktı. Şehidin tek hayalinin, bir yakınlarının kira almadan verdiği evde kalan ailesine bir ev almak olduğu ortaya çıktı.

Maddi durumları iyi olmayan ailenin 4'ü erkek 6 çocuğundan en büyüğü olan şehit Uzman Onbaşı Sedat Sağır (22), iki yıl önce İzmir’de askerliğini bitirdi. Sedat Sağır, askerlik görevini tamamladıktan sonra görevine uzman onbaşı olarak devam etmek için Şanlıurfa’da başvuru yaptı. Sınavı kazandıktan sonra ise ilk görev yeri olan doğuya gönderildi.

 

“BİZİM DE BİR EVİMİZ OLACAK”

Kiralık bir evde ve kötü koşullarda yaşayan aileye sahip çıkan amcaları, Mehmetçik Mahallesi'ndeki fıstık bahçesinde bulunan evini Sağır ailesine kira almadan verdi. Ev sahibinin fıstık bahçesine bekçilik yapan Sağır ailesi kiradan kurtuldu.

Askerliğini yaparken ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için fazla destek alamayan Sedat Sağır’ın ise en büyük hayalinin ailesine bir ev almak olduğu ortaya çıktı. Şehit askerin yaklaşık bir ay önce annesi Aynur Sağır’ı arayarak, “Size bir ev alacağım, artık bizim de bir evimiz olacak” dediği fakat annesinin ilk önce oğlunu evlendirmek istediğini söylediği iddia edildi.

Sedat Sağır’ın askerlik mesleğini ise motosikletle hamallık yapan babası Mehmet Sağır'ın o işte çalışmasını istemediği ve ailesine ev almak için seçtiği öğrenildi. Sedat Sağır'ın 15 yaşındaki kardeşi Erkan'ın ise sağır ve dilsiz olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 16:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
şehit yakını
şehit yakını - 8 yıl Önce

bir kaç çapulcu sevinmesin bir Sedat Sağır gider binlerce Sedatlar gelir. Devlet her zaman 18 yaşındadır. Allah PKK'yı kahretsin.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142