Title of a News Article

Vali Küçük’ten açıklama geldi

 Vali Küçük’ten açıklama geldi
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük beraberinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Jandarma Komutanı Albay Salman Kömürcü ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile sınır hattına gelerek incelemelerde bulunup bilgi aldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,Suruç ilçesindeki sınır hattından geçişlerine izin verilen  Suriyeli sığınmacıları uygun bir yerde misafir edeceklerini söyledi.

Vali Küçük, yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Suruç ilçesindeki sınır hattında bekleyen Suriyelilerin kontrollü bir şekilde Türkiye'ye alındığını belirterek, şuana kadar 4 Binin üzerinde kişinin Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Bu konuda hazırlıklı olduklarını ve sığınmacıları uygun bir yerde misafir edeceklerini sözlerine ekleyen Vali Küçük, misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydederek, sınır bölgesinden yaralıların da alındığını belirtti.

Bu arada Suruç İlçesinde güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı.  

Bu arada Suruç’un Dikmetaş Köyü’nde yapılan Suriyeli kabulünün ardından, bu köye birkaç kilometre uzaklıktaki Parapara Köyü karşısındaki Suriye topraklarında toplanan ve sınırı geçme talebinde bulunan 200-250 kişilik grubun da geçişine izin verildi. Bu kişiler de AFAD görevlileri tarafından diğer Suriyeliler gibi Aligör Mahallesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na götürüldü.

Hareketliliğin sürdüğü sınırın Suriye tarafında ise aralıklarla silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195