Title of a News Article

Açılışa hazır...

.

Açılışa hazır...
banner206

 Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan tamamı belediye kaynaklarıyla yapılan Süleyman Şah Camii ve çok amaçlı salonun mefruşatlarını tamamlayarak kısa süre içerisinde mahallelinin hizmetinde olacağının müjdesini verdi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın talimatlarıyla yapına başlanan Süleyman Şah Camii ibadete açılıyor. Yeni mahallede bulunan yaklaşık 700 m2 lik hazine arazisini istimlak eden belediye ekiplerinin kısa süren çalışması sonrası 400 m2 net oturum alanına sahip devasa bir cami, taziye evi ve çok amaçlı salona kavuşan mahalleli oldukça memnun. 

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada mahallemizin nüfusu yoğun camii eksiğimiz vardı sağ olsun belediye başkanımız bu boş alanı değerlendirerek hem devasa bir cami inşa etiler hem de altını taziye evi yaptı. Bu şekilde mahallemizin de büyük bir eksiği giderilmiş oldu. İbadetlerimiz daha temiz bir ortamda yapacağımız için mutluyuz. Bir diğer Mahalle sakini ise Allah Akçakale belediye başkanımız sayın Abdülhakim Ayhan’dan razı olsun böyle bir camiyi mahallemize kazandırdı. Müslüman bir ülkenin ve şehrin vatandaşları olarak başka ne isteyebiliriz ki Taziye evi ve çok amaçlı salon içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Dediler. 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise; “Kısa süre önce hazine arazisi olan bu alanda istimlak çalışmalarını başlatmıştık. Bu çalışmalar sonrasında bu güzel alanı Süleyman Şah makalesi sakinleri için nasıl değerlendirebiliriz ’in hesaplarını yaptık. Gerek mahalle muhtarımız gerekse kanaat önderlerinin fikirlerini aldık. Yapılan istişare sonrasında ise bu alana camii yapılmasına karar vermiştik. Bu gün bu devasa yapıya baktığımızda haklı gururu yaşıyoruz. Süleyman Şah Mahallemiz için önemli bir hizmet oldu. Mahalle halkı yapılan camii ve kompleksten oldukça memnun. Üstü cami altı taziye evi ve çok amaçlı salon olarak tasarladık. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Bu günde camimizin mefruşat ve halı eksikliklerini giderdik. Çok kısa bir süre sonra hizmete açacağız İnşallah.” Dedi. 

Camideki eksikliklerin giderilmesi sonrası ise İmam Abdullah Tökü kısa bir kuran-i kerim tilavetiyle ses sisteminin deneme işlemini gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195