Title of a News Article

Erdoğan önemli mesajlar verdi...

Erdoğan önemli mesajlar verdi...
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, “Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi ekonomimizi çökerterek işimizle, aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürerek arada kendi hesaplarını görmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte, Cumhur İttifakı kapsamında düzenlenen Ankara ortak mitingine katıldı. Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom alanında gerçekleştirilen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

MİLLETİ BÖLMEK, VATANI PARÇALAMAK, DEVLETİ YIKMAK, İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı’na destek olan vatandaşlar ile ülkesinin ve milletinin bekası için yanlarında yer alan herkesi selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyetin verdiği rakama göre alanda 450 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerine sekiz gün kaldığına dikkat çekerek, “31 Mart’ın akşamında Ankara’yı sizler taçlandıracaksınız ve gerek AK Partili kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik, MHP’li kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik ve her ikisi Cumhur İttifakı olarak bir ve beraber inşallah kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağınıza inanıyorum” dedi.

Milleti bölmek, Türk bayrağını indirmek, vatanı parçalamak, devleti yıkmak, ezanı susturmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi ekonomimizi çökerterek işimizle, aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürerek arada kendi hesaplarını görmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bunun için 31 Mart’ta sandıkta irademize sahip çıkacağız” diye konuştu.

“ANKARA SENELERCE YASAKLARLA, BASKILARLA ANILDI”  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden Ankara’nın Sıhhiye Köprüsü’nün üstü ve Sıhhiye Köprüsü’nün altı olarak ikiye ayrıldığını, şehrin bir yüzünün seçkinleri, bürokratları, siyasetçileri, diğer yüzünün ise Anadolu’nun değişik şehirlerinden helal rızık için Ankara’yı yurt yapan insanları ifade ettiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek parti döneminde bir Ankara Valisi’nin Anadolu insanını ‘Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var. Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız, komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var; birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek, ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek’ sözleriyle aşağıladığını hatırlattı.

Ankara bu valinin sahip olduğu, tek parti, CHP zihniyeti elinde yıllarca örselendiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehir millî iradeyi askıya alan nice darbeciler, nice vesayetçiler, nice durumdan vazife çıkaranlar gördü. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bulunduğu, ülkemizin ve demokrasimizin başkenti olan Ankara senelerce yasaklarla, baskılarla anıldı. Bu güzel şehir yıllarca bağrında kara bir leke ile yaşanmaya mahkûm edildi” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarıyla Ankara’nın her şeyden önce anlattığı ayıplardan kurtulduğunu, bundan böyle de Ankara’nın bir daha asla darbecilerle, vesayetçilerle, tek tipçilerle, elitlerle anılan bir şehir, milletini hor, hakir görenlerin, kendi insanını aşağılayanların boyunduruğunda bir şehir olmayacağını sözlerine ekledi.

“Millî mücadelenin ve 15 Temmuz zaferinin başkenti olan Ankara, inşallah bundan sonra hep özgürlükle, demokrasiyle, adaletle anılan bir şehir olarak kalacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’yı önü arkası belli olmayan bir ittifak vasıtasıyla yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar bulunduğunu, bölücü örgüt güdümündeki parti yöneticilerinin ‘Onlara en büyük tokadı İstanbul’da, Ankara’da atacağız’ diyerek milleti tehdit ettiğini kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİNİ HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRMEK İÇİN BÜYÜK EMEK VERDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara’da soyadı Yavaş var ya, hani sahte senetle iş gören var ya, bu adamı CHP düşünün Ankara’ya belediye başkan adayı yapıyor. Ya bu adam Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın. Onun için bunlara dersi çok büyük vermek lazım. Ne diyor? Yavaş, HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek diyor. Bak bunu ben söylemiyorum, temeli olmayan Sezai söylüyor. İstanbul’da İmamoğlu bilecek ki diyor ben İstanbul’daki 3 milyon Kürt’ün oylarıyla seçildim. Bu ne demek biliyor musunuz? İstanbul’daki hem Kürt kardeşlerime hakaret ediyor hem de tüm seçmenlere hakaret ediyor. Ya bu adamlar daha siyaseti bile öğrenemediler. İstanbul da bunlara gerekli olan dersi verecek, ben buna inanıyorum.”

Ankara’yı çok sevdiklerini ve sevdalarını yaptıkları hizmetlerle ispat ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin başkentini hak ettiği konuma getirmek için büyük emek verdiklerini, ulaşımdan sağlığa, tren hatlarından parklara, bahçelere, yollara kadar Ankara’yı eserlerle ilmek ilmek dokuduklarını anlattı.

ANKARA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Eğitimde, savunma sanayiinde Ankara’yı bir başka yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya son 17 yılda 4’ü devlet olmak üzere, 12 yeni üniversite kazandırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda Ankara’ya 120 milyar liralık yatırım yaptıklarına vurgu yaparak, “Yola çıkarken ne dedik? Dört temel taş üzerinde Ankara’yı, Türkiye’yi yükselteceğiz; eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Onun üzerine ulaşım, enerji, tarım, dış politika, bununla yükseleceğiz. Ve yükselen bir Türkiye var. Niye bizi dünya kıskanıyor? Bundan dolayı. Biz dünya beşten büyüktür diyoruz, onlar çıldırıyor. Evet, dünya beşten büyüktür” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın bugün 21 üniversiteye ev sahipliği yaptığını, yükseköğrenim öğrencileri için 10 bin 501 kişi kapasiteli yurtlar açtıklarını, bu yıl bin, birkaç yıla kadar da 12 bin 800 kişi kapasiteli 9 adet yükseköğrenim yurdunun daha açılışını gerçekleştireceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan 19 Mayıs Stadyumu’nun yerine, maliyeti yaklaşık 1,5 milyar lira olan 55 bin seyirci kapasiteli stadyumu, bir spor kompleksi olarak yeniden yapacaklarını, bu tesisin hem bireysel hem de takım sporlarının yapılabileceği alanlara sahip 6 bin araçlık kapalı otoparkı, konferans salonları, kafeteryaları, müzesi, açık spor tesisleri, ofisleri, kamp eğitim merkezi gibi birimleri olan dev eser olacağını anlattı.

Ankapark’ın açılışını üç gün önce gerçekleştirdiklerini anımsatarak 3 günde 360 bin kişinin Ankapark’ı ziyaret ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent’te ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile şehit yakınları, yaşlılar ve engellilere 4,5 milyar liralık destek verdiklerini aktardı.

Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışının da 14 Mart Tıp Bayramı’nda yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı devam eden Etlik Şehir Hastanesi’nin de yıl sonunda hizmete gireceğini, Gölbaşı, Mamak, Sincan ve Kahramankazan şehir hastanelerinin de süratle inşalarının sürdüğünü kaydetti.

“ANKARA’YI SAVUNMA SANAYİİNİN KALBİ KONUMUNA GETİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya gerçekleştirdikleri toplu konut, ulaşım, hızlı tren, raylı sistemler hizmetlerini hatırlattı. Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’yı son 17 yılda savunma sanayiinin başkenti, kalbi konumuna getirdiklerini söyledi.

Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firmasından 4’ünün Ankara’da bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl 2 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan savunma sanayiimizin yüzde 50’si Ankara’nın emeğidir. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde Ankara’yla birlikte özgün tasarımlarla ve ileri teknolojiyle Türkiye’yi küresel bir oyuncu hâline getireceğiz. Kahramankazan’da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kurduk. Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin içindeki tekno hub ülkemizin bu alandaki yeni nesil üretim teknolojilerine ulaşmada bir merkez olacak” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nin hizmete girdiğini, Ankara’daki yatırımcılara son 17 yılda toplam 45,5 milyar liralık yatırım teşviki sağlayarak ilave 121 bin kişilik istihdam oluşturduklarını ve 338 bin işyerine toplam 9 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  17 yılda Ankara’da 4 yeni organize sanayi bölgesi, 8 teknopark, 107 araştırma-geliştirme merkezi, 36 tasarım merkezi kurduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, içinde 35 kilometrelik Kanal Ankara projesinin olduğu İmrahor Millet Bahçesi’ni, Gölbaşı’na yapılacak millet bahçesiyle birleştireceklerini, Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesinin de Atatürk Kültür Merkezi alanından başlayıp Gençlik Parkı’nı da içine dâhil ederek Atatürk Orman Çiftliği ve Ankapark’a kadar uzanacak şekilde tasarlandığını anlattı.

Cebeci’deki stadın yerine de millet bahçesi yapılacağını, Mamak Üreğil Millet Bahçesi, Polatlı, Kahramankazan ve Kızılcahamam millet bahçelerinin de yapımı planlanan diğer millet bahçeleri projeleri olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Adliye Sarayı ile Gençlik Parkı arasındaki Atatürk Kültür Merkezi alanının 154 bin metrekarelik bölümünde Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonunu inşa edildiğini, buradan Melike Hatun Camiine bağlantı kurularak, bu noktadan trafiğin yer altına alınarak, Ulus’tan çıkılacağını, bölgenin yayalaştırılacağı bilgisini paylaştı.

“ANKARA’YI ÇOK DAHA FARKLI BİR YERE TAŞIYACAĞIZ”

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin belediyecilik ve yerel yönetimler konusunda tecrübeli bir isim olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönem içinde Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Özhaseki’nin çok ciddi projeleri var” dedi.

Ankara Kalesi’nden başlayarak Atakule’de sonlanacak 12 kilometrelik bir kültür rotada devam edecek “kültür yolu” projesini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde Ankara’ya toplamda 13 millet bahçesi, 20 adet kamp-karavan alanı yapıyoruz. Sadece çocuklara özel bir çocuk köyü kuruyoruz. Burada çocukların eğlenirken öğrendikleri eğitici bir ortam oluşturuyoruz. Mehmet Özhaseki Başkanımızın tüm projelerini saymaya kalksak saatler, günler yetmez” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarına destek isteyerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak inşallah Özhaseki kardeşim ve Cumhur İttifakı olarak ilçe belediye başkanlarımız el ele vereceğiz, Kabine zaten şu anda biz yönetiyoruz, Başkentimiz Ankara’yı evelallah çok daha farklı bir yere taşıyacağız” diye ekledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
YAAAAAAA
YAAAAAAA - 5 yıl Önce

AVRUPA ,GİZLİ GÜÇLER GELİP BAŞIMIZA SİLAH DAYAYIP TÜM TARIM VE HAYVANLARINI DIŞARIDAN ALIN DEDİLER.YOKSA BİZİM ÜLKE HERKESE YETER...

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142