Title of a News Article

Yurum Ailesinin mutlu günü

HABER: UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’nın saygın ailelerinden olan Yurum Ailesi’nin çocukları ve Şanlıurfa MİSİAD Yönetim Kurulu üyesi İş Adamı Vedat Yurum’un yeğenleri Esma Yurum ve Kardesi Mustafa Yurum, bu akşam düzenlenen görkemli düğün töreniyle dünya evine girdiler.

Şehitlik Çamlık Düğün ve konferans Salonun’da düzenlenen düğün törenine katılım yoğun oldu. Amca çocukları olan Mahmut Yurum’un kızı Esma Yurum ve Mehmet Yurum’un oğlu Mustafa Yurum’un düğün törenine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Misiad Başkanı Mehmet Emin Boz ve yönetimi, İş Adamı Arif Önkol, Mustafa Yavuz, Mehmet Büyükfırat , Bozan Sarı, Akparti BŞB Meclis grup Başkan vekili Ahmet Kaytan ,Gazeteci Reşat Uzun, çok  sayıda davetli katıldı.

Ekinci, nikah kıydı

Esma ve Mustafa çiftinin resmi nikahını Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kıydı. Şahitliklerini ise AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Akyol, Mustafa Aydın, Mustafa Karadağ, Mehmet Kayacan, Sait Badıllı ve AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy yaptı. Kıyılan resmi nikah sonrası gençlerin dini nikahları da kıyılmış oldu.

Davullu zurnalı ve yöresel türkülerin seslendirildiği düğünde misafirler ve gelin damat, doyasıya halay çekip oynadılar. Dolarların havada uçuştuğu gecede gelin damadın üzerine dolar atma yarışı dakikalarca sürdü. Yere saçılan dolarları toplamak ise salon görevlilerine kaldı. Avuçlanan dolarlar getirilen çantalara konularak deyim yerindeyse borsaya dönüştürüldü. Cebinde doları kalmayan misafirler, bu kez attıkları dolarları TL karşılığında tekrar satın aldılar ve gelin ve damadın üzerine tekrar tekrar saçtılar.

Akşam saatlerinde başlayan düğün töreninde misafirlere yöresel yemekler ve tatlılar ikram edildi. Ardından düğün gece yarısına kadar devam etti. Güzel görüntülerin yaşandığı Şehitlik Çamlık Düğün salonundaki Yurum Ailesinin mutlu günü gece saatlerinde son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195