Title of a News Article

Yıldız Başbakan ile görüştü, sorun çözüldü...

Yıldız Başbakan ile görüştü, sorun çözüldü...
banner206
Son 44 yılın en kurak sezonunu yaşayan Şanlıurfa'daçiftçiler fırat suyunu hasretle beklerken DSİ yetkilileri bugün Harran ovasına suyu bırakırken ekinlerin kuruma tehlikesi yaşanan Suruç ilçesine de su bırakılacak.

DSİ yetkililerinin Suruç ovasına suyu bir türlü bırakmaması üzerine AK Parti MKYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili Av. ibrahim Halil Yıldız bugün Başbakan Binali Yıldırım'la görüştü. Yapılan görüşme sonrası DSİ yetkililerine talimat verildi ve yarın Suruç ovasına sulama suyu bırakılacak. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yıldız, yaptığı açıkamada şunları söyledi.Başbakanımız Binali Yıldırım bey ile görüşme yaptım DSİ yetkililerine talimat verildi, Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi ile Atatürk Baraj Gölünden alınacak saniyede 90 metreküp su, Suruç Ovası Pompaj Sulaması kapsamında Suruç İlçe Merkezi ve 134 yerleşim yerine ait toplam 950 970 dekar alanın sulanması planlanmaktadır. 579 270 dekarı GAP Eylem Planında yer alan ve projeleri büyük oranda tamamlanan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi çok sayıda üniteye ayrılarak inşaat işleri kademeli olarak ihale edilmiş bir kısmı tamamlanmış bir kısmında da inşaat çalışmaları halen devam etmektedir. Tamamlanan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi'yle sosyal ve kültürel gelişmenin yanı sıra yıllık yaklaşık 300 milyon gelir hedeflenmektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195