Title of a News Article

‘Dünya Kalp Günü’ için pedal çevirdiler

.

‘Dünya Kalp Günü’ için pedal çevirdiler
banner206

Şanlıurfa’da, ‘Dünya Kalp Günü’ne dikkat çekmek isteyen bir grup bisiklet tutkunu, 'Kalbin İçin Pedalla' etkinliği düzenleyerek 12 kilometrelik yol kat ettiler. Kalbin için pedal çevir programı sorumlusu İş adamı Mehmet Dursun etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Dünya Kalp Federasyonu tarafından 2000 yılından itibaren her yıl 29 Eylül’de düzenlenen ‘Dünya Kalp Günü’ nedeniyle bir araya gelen Şanlıurfalı Bisikletçiler, kalp gününe dikkat çekmek için pedal çevirdi. 12 kilometrelik parkurun startı Atatürk Bulvarında bulunan Ali Şelli Parkından verildi. Bisikletli grubu ziyaret ederek başarılar dileyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yarışın startını verdi.

140 bisikletlinin bulunduğu yarışma, güvenlik önlemleri altında Ali Şelli Parkında başladı. Balıklıgöl ve Şanlıurfa Müzesi Kompleksine kadar pedal çevrildi, etkinlik aynı güzergah üzerinden yeniden başlangıç noktasına gelinerek son buldu. Toplamda ise 12 kilometre yol kat edilmiş oldu. 

'Dünya Kalp Günü'ne nedeniyle yapılan etkinlikte konuşan Kalbin İçin Pedalla Grubu Sorumlusu Saliç Aktaş, “Dünya Kalp Günü nedeniyle bu yıl 4’ncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimizde İstanbul merkezde ile 30 il ve ilçede gerçekleştiriyoruz. Etkinlikteki amacımız dünya genelinde halen bir numaralı ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek ve kalp hastalıklarının riskini azaltacak önlemlerin en başında yer alan hareketliliğin başında yer alan en önemli araçlarından biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalılık yaratmaktır. Birey ve toplum sağlığı, yaşanabilir bir çevre kısa mesafeli ulaşım gibi bisikletin faydalarını anlatma fırsatını bulduğumuz dünya kalp gününde kalbin için pedalla sloganıyla bir kez daha toplumun ilgisini çekeceğiz” diye konuştu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise, her zaman spor ve sporculara destek veren bir belediye olduklarını ifade ederek şunları söyledi.

“Şanlıurfa’da gençlerimizin dünya kalp gününe dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri etkinlik için bir araya gelerek start verdik. Bu gün kalp ve insan sağlığına dikkat çekiliyor. Haliliye Belediyesi olarak her zaman onların yanında yer alacağız. Belediyemizin Kültür Müdürlüğü bünyesinde bisikletli arkadaşlarımızla birlikte bir bisiklet kulübü kuracağız. Şanlıurfa’da herkesin spor yapabilmesini temin etmek bizim temel arzumuzdur. Arkadaşlarımız bir sosyal sorumluluğu yerine getirmiş oldular.”

Bu arada etkinliği düzenleyen Kalbin İçin Pedalla Grubu Şanlıurfa Temsilcisi Abdurrahman Oruç, etkinliğimize katılan bütün bisiklet sever arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195