Title of a News Article

Uluslararası belgeyi aldılar...

Uluslararası belgeyi aldılar...
banner206
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Verildi
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin ‘Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ almak için Sağlık Bakanlığına yaptığı başvurusu kabul edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından 'Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi' almaya hak kazanan üniversite hastanesi, sağlık yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.
Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı hakkında yönetmenlik kapsamında, uluslararası sağlık turizmi sağlık tesisi yetkinlik kriterlerine uyan hastane, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta kalite standartları denetiminden geçti.
Belge, sağlık amaçlı yurtdışından Türkiye’ye geçici bir süreliğine gelen, her türlü sağlık hizmeti ve bununla ilgili destek hizmetlerini kapsamaktadır.
İlimize ve ülkemize gelen turistlerin hastanenin tüm imkanlarından yararlanabileceğini belirten Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay; ‘Uluslararası Sağlık Turizmi ile turizm yönünden önemli bir yere sahip olan ilimizi tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında Sağlık Hizmeti alanında da Uluslararası platformda önemli bir konuma getirmek istiyoruz. Ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik. Hastanemizin Sağlık Turizmi Belgesini alması hem kurumumuza hem şehrimize hem de ülkemize büyük katma değer sağlayacağına inanıyoruz’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142