Title of a News Article

Urfa sağlığında sevindiren gelişme

Urfa sağlığında sevindiren gelişme
banner206
 İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından , Adapazarı, Erzurum ve Urfa da  robotik cerrahi imkanına kavuştu.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi robotik cerrahi ile ameliyatlara başlıyor.  Hastane Yöneticisi ve Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gülüm, ilk ameliyatın 16 yaşında böbrek çıkışında darlık olan 16 yaşındaki çocuk hastaya yapılacağını kaydederek, “Şanlıurfa’da robotik cerrahi sistem kullanılarak yapılan ilk ameliyat, 16 yaşındaki hastamıza böbrek çıkışındaki darlık nedeniyle Piyeloplasti ameliyatı olacak. Ardından da prostat sorunu olan 55 yaşındaki hastaya radikal prostatektomi ameliyatı yapılacak” dedi.

Doç.Dr. Gülüm, robotik cerrahi sistemine sahip olmanın Urfa’yı bir adım öne taşıyacağını belirerek, “Robotik cerrahi sistemine sahip olmak, sahip olmayan diğer illere göre elbette Şanlıurfa’yı sağlık hizmetlerinin sunumu açısından bir adım önde kılacaktır. Şanlıurfa’ya komşu illerin hiçbirinde bu cerrahi sistemin olmadığı göz önüne alınırsa buralardaki hastalar için de Şanlıurfa cazibe merkezi olabilir. Hatta yabancı ülkelerden de hasta kabul edebiliriz diye düşünüyorum” diye ifade etti.

Robotla tüm ürolojik ameliyatları yapmanın mümkün olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Mehmet Gülüm,

“Robotla tüm ürolojik ameliyatları yapmak aslında mümkündür. Robotla prostat kanseri yani radikal prostatektomi tüm dünyada robotla en çok uygulanan robotik ameliyattır. Robotik cerrahi ile hastalarda daha az kanama, daha az ağrı, erken ayağa kalkması gibi faydalar sağlanabilmekte, bunun yanında doktorlar için de ameliyat bölgesine yakın çalışma, üç boyutlu görme, organı 16 kata kadar büyütebilme, sinir koruyucu veya tümör cerrahisinde daha hassas, etraf dokulara zarar vermeksizin ameliyat yapma avantajları mevcuttur” diye kaydetti.

Gülüm, robotik cerrahi ile  üroloji dışında, genel cerrahi, jinekoloji ve kulak burun boğaz, kalp damar cerrahisi ve akciğer cerrahisi ameliyatlarını da yapmak istediklerini sözlerine ekleyerek, “Bu branşlardaki cerrahlarımızı robotik cerrahi sertifikasyon programına tabi tutuyoruz. Ürolojinin bugünkü ameliyatlarından hemen sonra sertifikasyon eğitimini tamamlayan genel cerrahi uzmanı arkadaşlarımız da kendi bölümleri ile ilgili ameliyatlarına başlayacak” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142