Title of a News Article

HDP, tam gaz çalışıyor

 HDP, tam gaz çalışıyor
banner206

HDP Urfa Milletvekili adayları çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel Viranşehir, İbrahim Ayhan Birecik, Dilek Öcalan Halfeti, Yasin Batan Harran, Rasim Çakmak ise Bozova ilçelerinde çalışmalarına devam etti.

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP Urfa Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel, bugün ilk olarak bir iş yerinin açılışına katıldı. Ardından Kuyumcular Çarşısına giderek esnaftan destek isteyen Yüksel :  “HDP’ye verilen her oy barışa verilen oydur. Küçük esnafın hali içler acısı. Esnafımız iş yapamaz duruma geldi. Bu duruma son vermek için oyunuzu bize verin” dedi. Esnaflar HDP Milletvekili Adayı Serhat Dicle Yüksel’e destek vereceklerini belirterek: “Oyumuz bu seçimlerde HDP’ye” dediler. Bir esnaf ise : “Ben şimdiye kadar Ak partiliydim. Eşimle Ak parti için tartıştığım zamanlar oldu. Ama Cumhurbaşkanının tavrı nedeni ile bu yıl oyumu HDP’ye vermeyi düşünüyorum. Buradan açık söylüyorum.” Dedi. Yüksel’e HDP ve DBP’liler ile HDP Urfa Milletvekili aday adayı Doktor

Celal Uluğtürken de eşlik etti. 

 

Ayhan : Sistem bölgeye acı, göz yaşı ve kandan başka birşey vermedi

HDP Urfa milletvekili adayı İbrahim Ayhan Birecik ilçesinde esnafı ziyaret etti. Esnaf büyük ilgi gösterdiği HDP adayı ziyaret esnasında yurttaşlara hitaben yaptığı konuşmada ; sistemin bölge insanına zorbalıktan, acıdan, kan ve gözyaşından başka bir şey vermediğine vurgu yaparak " Toplumun her kesimi rahatsız. Her ilçemizde bir kaç zenginden başka herkesin durumu kötü çünkü bunlar bütün imkanları yandaşları ve yakınlarına kullanıyorlar. Birkaç aileyi yanlarına alıp, zengin edip bütün bir ilçenin oyunu alıyorlar" dedi. Bütün bu gidişata dur diyebilmek için yurttaşlardan HDP'ye oy vermelerini isteyen Ayhan "Oylarınızı HDP'ye emaneten verin. Sonra gelin hesabını sorun" şeklinde konuştu.

AKP'nin ekonomi politikaları nedeniyle siftah bile edemediklerinden yakınan ilçe esnafı ise "Adam konuştukça dolar uçuyor, biz burada perişan oluyoruz" diyerek HDP'ye destek vereceklerini dile getirdiler.

 

'AKP Kürdistan'da camileri su altında bırakmaya devam ediyor'

HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise bugün seçim çalışmalarına Halfeti ilçesine bağlı köylerde devam etti. Urfa İl Eşbaşkanı Yasemin Kılılç, Halfeti HDP ve DBP İlçe yöneticilerinin de  eşlik ettiği Öcalan,  Halfeti'ye Hemk (Yeşilözen), Tısha(Fıstıközü), Tatayin(Budaklı) ve Tileze(Tavaklıca) köylerini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi. Gidilen köylerin tamamında büyük bir coşkuyla karşılanan Öcalan yurttaşlardan HDP'ye destek istedi.

Öcalan, Tısha(Fıstıközü) köyünde sanatçı Müslüm Gürses'in manevi annesini ziyaret ettikten sonra Derto(Dergili ) köyüne giderek taziye ziyaretinde bulunup verilen mevlide  katıldı.  Daha sonra baraj suları altında kalan köylerin sakinlerini ziyaret eden Öcalan  "AKP size baraj yapıp sizin karşınızda ki köylerde ki akrabalarınızdan ayırıyor. İbadet ettiğiniz camiyi baraj suları altında bırakarak ibadet özgürlüğünüzü  engellemiştir. AKP sömürücü yapısını burada somut olarak göstermiştir.  AKP Kürdistan topraklarında diyanete bağladığı camileri su altında bırakmaya devam ediyor. Birlik olup buna dur deme zamanı gelmiştir’’ şeklinde konuştu.

 

'AKP'den Kürt ve Arap halkları birlikte hesap soracak'

Bir başka HDP URFA milletvekili adayı Yasin Batan ise Harran ilçesinde ki çalışmalarına devam etti. Harran'a bağlı köyleri ziyaret eden HDP'nin Arap kökenli Milletvekili adayı gittiği tüm köylerde yurttaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Xaşaiş(Yeni doğan) ardından Fıttı (Ekinli) Birikemi (Taylıca) ve Gögeç köylerini ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya gelen Batan, tüm kesimlerin içinde kendini bulduğu HDP için destek isterken "Yalan, talan ve ranta artık dur demenin zamanı gelmiştir. Biz bunları hep birlikte alt edeceğiz" dedi.

 

'AKP artık insanları seçim vaatleriyle kandıramaz'

HDP  Milletvekili adayı Rasim Çakmak Bozova’nın Yaslıca Mahallesi’nde yaşayan halkı ziyaret etti. Çakmak'a Bozova Belediye Eşbaşkanı Zeynel Taş ile HDP ve DBP İlçe yöneticileri eşlik etti. Aile ve esnaf ziyareti gerçekleştiren Çakmak yurttaşların sorunlarını dinleyerek, 7 Haziran seçimleri için HDP'ye destek istedi. AKP'nin seçimden seçime vaatleriyle halkı kandırdığına dikkat çeken Çakmak, "Bir hizmet seçimden seçime değil zamanı geldiğinde yapılmalıdır. Biz bu seçim zamanı yapılan bütün işler geçen sene seçimlerinden yarım kalan işlerdir seçimin yaklaşmasıyla işlere başlayan bu iktidar partisi artık bu mahallede yaşayan insanları kandıramaz"  dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195