Title of a News Article

İbrahimler kaç oy aldı?

.

İbrahimler kaç oy aldı?
banner206

AK Parti lehine Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adaylığından son anda çekilen fakat isimleri oy pusulalarında yer alan İbrahim Tatlıses 219, İbrahim Toru ise 100 oy aldı.


UĞUR BUDAK
1 Kasın seçimleri öncesinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan ancak listeye giremeyince Bağımsız Aday olan Şanlıurfalı Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses ve İş Adamı İbrahim Toru, İş Adamı Ali Yasak’ın devreye girmesiyle birlikte Eski Bakan Faruk Çelik’le  görüşerek adaylıklarını geri çekmişlerdi. Ancak hem Tatlıses hem de Toru’nun isimleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan oy pusulalarında yer aldı. Sandıktan Tatlıses’e 219, Toru’ya ise 100 oy çıktığı öğrenildi.

 

AK Parti 1 vekil fazla çıkardı

Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses ile İbrahim Toru’nun bağımsız aday olarak seçimlere girmesi durumunda özellikle Şanlıurfa’da AK Parti’nin oylarını alacakları öngörülüyordu. Ancak Tatlıses ile Toru’nun adaylıktan çekilmesi AK Parti’nin işine yaradı. AK Parti, bu önemli iki ismin adaylıktan vazgeçmesinden dolayı Şanlıurfa’da 1 vekil fazla çıkardı ve 9. Sıradaki Kemalettin Yılmaztekin TBMM’ye gitmeye hak kazandı.

 

Tatlıses uyarmıştı

Bu arada Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses, seçim öncesinde Urfalılara uyarıda bulunarak, “1 Kasım seçimlerinde aday değilim, beni aday sanıp, oy verirseniz oyunuz geçersiz sayılacaktır! Lütfen aday olduğumu sanıp bana OY VERMEYİN, oylarınız geçersiz sayılmasın!” demişti. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2015, 11:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali aşık
Ali aşık - 8 yıl Önce

Emin olun toru da bana hakkını helal etsin eğer aday olsaydı alacağı oy enfazla 150 olurdu

SIRADAKİ HABER

banner195