Title of a News Article

Şanlıurfa, AK Parti’nin yüzünü güldürdü

.

Şanlıurfa, AK Parti’nin yüzünü güldürdü
banner206

1 Kasım seçimlerinde Şanlıurfa’da yüzde %64,6 oranında oy alan AK Parti, dünkü referandumda bunu yüzde 70,8 oranında ‘evet’e çıkarmayı başardı. AK Parti’nin, HDP kitlesinden büyük oranda oy aldığı görülüyor.

16 Nisan referandumu geride kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre; Sandıklardan yüzde 51,4 Evet, yüzde 48,6 da hayır çıktı. 1 Milyon 29 seçmenden 861 Bin 730 kişinin (katılım oranı % 83,69) sandık başına gittiği Şanlıurfa’da ise yüzde 70,8 Evet ve yüzde 29,2 hayır çıktı.1 Kasım seçimlerinde yüzde 64,6 oranında oy alan AK Parti, referandumda bu oyunu yüzde 6,2 oranında arttırmayı başardı.

 

Urfa’da 2 ilçe ‘hayır’ dedi

AK Parti’nin kalesi konumundaki Şanlıurfa’da; 13 İlçenin 11’inden evet, 2 ilçeden de hayır sonucu çıktı. Suruç ve Halfeti’den hayır sonucu çıkarken, diğer ilçelerden de evet çıktı. Harran İlçesi, yüzde 96,8 evet diyerek, Türkiye rekoru kırmayı başardı.

 

Kayyum atanan ilçelerde büyük artış

Bu arada geçen yerel seçimlerde HDP’nin kazandığı fakat bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan Viranşehir İlçesi ve Bozova İlçesinde ‘evet’ oyları önde çıktı. Viranşehir’de yüzde 58,4 evet, yüzde 41,6 hayır ve Bozova İlçesinde de yüzde 65,6 evet, yüzde 34,4 oranında da hayır çıktı. Bunun yanı sıra yine kayyum tarafından yöneltilen Suruç ve Halfeti İlçelerindeki ‘evet’ oylarında da geçen seçimi baz alırsak büyük artış olduğu görülüyor. Bu sonuçlar AK Parti cephesinde büyük memnuniyetle karşılandı

 

Oylar neden arttı?

Şanlıurfa’da AK Parti oylarının artmasındaki en büyük faktör,  ilimizde 1 aydır seçim çalışmalarını yürüten Bakan Faruk Çelik olarak gösteriliyor. Şanlıurfa’da ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan destek isteyen Bakan Çelik,  bu oyların yüzde 70,8 oranında ‘evet’ çıkmasında büyük rol oynadı. Bunun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna faktörünü de unutmamak lazım. Seçim döneminde birçok ilçenin kanaat önderleri, muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşarak referandumu anlatan Vali Tuna’nın da bu başarıda büyük payı bulunuyor. Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Milletvekilleri ve ilçe belediyelerinin yaptığı çalışmalar da referandum sonucunu olumlu etkiledi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195