Title of a News Article

Bir skandal daha!

Bir skandal daha!
banner206

 Şanlıurfa’da Güreş, Judo ve Kıck boks branşlarında büyük başarılara imza atan milli takım antrenörleri kızağa çekilerek pasif görevlere verildi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü skandallara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde GAP Arena Stadyumunda yaşanan çim rezaletinden sonra bu kez de Milli Takım Antrenörleri kızağa çekilerek pasif görevlere getirildi.

Göreve geldiği günden bu yana ‘"Biz spor şehri olacağız" sloganı ile yola çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın bu uygulaması milli takım sporcuları tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Şanlıurfa’da Milli takımı temsil eden Güreş, Judo ve Kıck boks öğrencileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın aldığı bu karardan geri dönmesi gerektiğini söylediler.

 Ata sporu olan güreş dalında Halil Altuntaş’ın öğrencileri bu yıl minikler ve yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonlarında 2 gümüş 2 bronz madalya kazandı. Altuntaş bu başarılarına rağmen kızağa çekilmekten kurtarılamadı.

Judo dalında ise Selami Ünal’ın 150 ye yakın öğrencisi bulunuyor. Ünal’ın en büyük başarısı yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonluğu... Ünal’dan kızağa çekilen antrenörlerden… 

Yeni neslin en önemli sporlarından olan Kick Boks’ta ise Murat Akaltun’un 250 öğrencisi bulunuyor. Şanlıurfa tarihinde olmayan başarılar ilimize kazandıran Akaltun, onlarca Türkiye şampiyonu Avrasya şampiyonu ve dünya şampiyonu yetiştirdi. 2011 yılında Şanlıurfa ya ve Türk sporuna yapmış olduğu katkılardan dolayı Çalışma Ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik tarafından bir plaketle ödüllendirildi. Akaltun’da kızağa çekilen isimler arasında…

Şehrin tanıtımında büyük rol oynayan ve milli takım anlamında büyük başarılar elde eden bu genç yeteneklerin gelişiminde büyük pay sahibi bulunan antrenörlerin pasif görevde bulunmaları Şanlıurfa’da sporun bittiği anlamına geldiğini gösteriyor.

Başka iller kendi bünyesine milli takım Antenörlerini katmak için yoğun çaba sarf ederken, biz elimizde milli takım antrenörlerimizden faydalanmadığımız gibi onları kızağa çekerek asıl işleri insanlara spor yaptırmak olan Gençlik Spor İl Müdürlüğünün yaptığı işlere akıl sır erdirilmiyor

Bununla beraber ilimizdeki spor camiasının önde gelen spor adamlarının yaptığı açıklamalarda bu keyfi uygulamanın Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığı gibi ilimizde spor bilincinin ve gelişiminin önünde çok ciddi engel oluşturduğunu belirterek, Derhal Ertuğrul Yıldız'ın bu keyfi ve Şanlıurfa sporuna zarar veren davranışlardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirttiler

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2014, 15:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
teselli
teselli - 10 yıl Önce

o söyledikleri insanlar spor salonu işletmeciliği yapıp gençlik spora uğramıyorlar bilee..adam haklı..

GENÇLİK
GENÇLİK - 10 yıl Önce

adamlar devleten maaş ali̇yor ama özel spor salonlari var ,tşk müdür bey bi̇razda devlete çalişsinlar

SIRADAKİ HABER

banner195