Title of a News Article

Kadınlardan yardım eli...

.

Kadınlardan yardım eli...
banner206
 ŞANLIURFALI KADINLARDAN HALEP'E UZANAN YARDIM ELİ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 8 kadın destek merkezi ile yine kadınlara yönelik kurulan Hamarat Eller Çarşısında sergilenen gıda ve giyim malzemelerinden oluşan ürünler, Halep'e gönderilmek üzere yola çıktı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli mazlumlara yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor. Suriye'de yaşanan savaşın başladığı ilk günden bu yana gerek kendi bünyesinde düzenlediği organizasyonlarla gerekse sivil toplum kuruluşlarının kampanyalarına verdiği destekle takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun düzenlediği 'Kardeşlik Adına Haleplilere Bir Umut Ol' kampanyası için kolları sıvadı. 
Büyükşehir bünyesindeki 8 kadın destek merkezi ile yine kadınlara yönelik kurulan Hamarat Eller Çarşısında satışı yapılan gıda ve giyim malzemelerinden oluşan ürünler, kadınların el birliği ile paketlenerek Halep'e gönderilmek üzere Rabia Meydanı'nda kurulan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teslim edildi. Kolileri meydandaki standa getirerek yetkililere teslim eden kadınlar, dualar ederek Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini diledi. İçerisinde ekmek, kuru gıda, battaniye ile çocuk ayakkabılarının bulunduğu kolileri alan platform yetkilileri de desteklerinden dolayı tüm kadınlara teşekkür etti. 

BAŞKAN EŞİ ÇİFTÇİ: HALEPLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Kampanyada kadınlara öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfalıların her zaman mazlumdan yana durduğunu söyledi. 
Peygamberler şehri Şanlıurfa'da kadınların el birliği ile Halepli mazlumlara el uzattığını da sözlerine ekleyen Başkan Eşi Sema Çiftçi, "Kadınlarımız örnek bir çalışma sergilediler. Büyükşehir Belediyemizin Kadın Destek Merkezleri ile Hamarat Eller Çarşımızdaki kadınlarımız, Halepli kardeşlerimiz için ellerinden geldiğince özverili davrandılar. Kimi kadınımız kendi elleri ile kumaşları kesti, biçti ve oradaki insanlarımızın giyebilecekleri giysiler haline getirirken, kimi kadınımız ise yorgunluk dahi bilmeden Halepli kardeşlerimizin boğazından geçecek bir parça ekmek için hamur açtı. Ayrıca çocuklarımız da oradaki kardeşleri için oyuncaklarını verdiler. Çok duygu dolu anlar yaşadık. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz Halepli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu. 

SAVAŞ: TÜM HALEPLİ MAZLUMLAR ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Yardım malzemelerini teslim alan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu 'Kardeşlik Adına Haleplilere Bir Umut Ol' kampanya koordinatörü Vedat Savaş ise kadınların örnek bir dayanışma sergilediğini söyledi. Yardımları alan Savaş, "Ben tüm Halepli mazlumlar başta olmak üzere tüm Suriyeli mazlumlar adına öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı eşi Sema Çiftçi olmak üzere tüm kadın kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195