Title of a News Article

Urfalılar, Suriye için seferber oldu: Tam 20 tır...

.

Urfalılar, Suriye için seferber oldu: Tam 20 tır...
banner206

Başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve kent genelinde bulunan sivil toplum kuruluşları, özelde Halep genelde ise Suriye için harekete geçti. Rabia Meydanı’nda kurulan çadırlarda nakdi ve ayni yardımlar kabul edilmeye başlandı.

Son zamanlarda Halep’te yaşanan zulme Şanlıurfalılar’da tepkisiz kalmadı. Başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve kent genelinde bulunan sivil toplum kuruluşları, özelde Halep genelde ise Suriye için yardım toplamaya başladı. Rabia Meydanı’nda kurunla çadırlarda 15 gün boyunca ayni ve nakdi yardımlar kabul edilecek.

Burada toplanan yardımlar en başta Halep ve daha sonra Suriye’nin değişik topraklarına gönderilecek. Yarın ise tam 20 tır insani yardım yola çıkacak.

KARATAŞ: YARIN İLK TIRLARIMIZ OLAN 20 TIR YOL ÇIKACAK

Yardımlarla ilgili Urfastar’a açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Handan Karataş, yarın 20 tırın yola çıkacağını ifade ederek, “Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu öncülüğünde tüm ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve tüm sivil toplum kuruluşları hep birlikte resmi bir kampanya başlatıldı. Kampanya 15 gün sürecek, kampanya bugün itibariyle başladı. İnsanlardan, tüm Urfa halkımızdan ayni yardım şu an gelmektedir. Hem kuru gıda malzemeleri hem de giyim, battaniye malzemeler toplanmakta, yarından itibaren de özelde Halep genelde Suriye halkına ama önceliğimiz Suriye içerisinde Haleplilere bu yardımları ulaştırmak. Yarın ilk tırlarımız olan 20 tır yol çıkacak. O tırlarımızla birlikte yardım kampanyamız da başlamış olacak. Çadırımızı bugün açtık, bugünden, itibaren malzemeler gelmeye başladı. Tüm Urfa halkına teşekkür ediyoruz. 15 gün devam edecek, bütün halkımızı bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

‘SURİYELİLERE BAKIŞ AÇISI TAMAMEN DEĞİŞTİ’

Handan Karataş, Urfalıların Suriyelilere karşı duyarlılıklarının arttığını altını çizerek, “İlk iki yıldan sonra biraz gevşeme oldu. Bu son yaşanan olaylardan sonra, özellikle 15 Temmuz olayından sonra Suriyelilere bakış açısı tamamen değişti. Sanki bu yeni olmuş gibi, Allah kimseyi vatansız etmesin. 15 Temmuz olayından sonra tekrardan ciddi bir duyarlılık var. Onlara bakış açısı daha da değişti ve hassasiyet oluştu. Daha yeni olmasına rağmen, daha duyurular yeni yapılmasına rağmen, şu anda malzemeler ciddi manada var. Sabahtan beri halkımızın duyarlılığı var. Bunlar güzel şeyler, Urfa’nın en aktif meydanında böyle bir şey açıp hiçbir olumsuz tepki görmemek halkın ilgisinin üst seviyede olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.

HABER: OSMAN KAYA

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195