Dün, Osmaniye'ye tarım işçisi olarak giden ailelerin çocukları sulama kanalına düşmüştü. Düşen çocuklardan ikisi kurtarılırken, diğer ikisinin ise cansız bedenlerine ulaştıldığı öğrenildi.

Feci Olay dün Osmaniye merkezine bağlı Kırmıtlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Urfa’dan mevsimlik tarım işçisi olarak Osmaniye’ye giden ailelerin çocukları, Devlet Su İşleri DSİ'e ait sulama kanalı kenarında oyun oynuyorlardı. O sırada, 1 çocuk elini yıkamak isterken dengesini kaybederek suya düştü. Diğer 3 çocuk ise arkadaşlarını kurtarmak için kanala atladılar.

Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, Sadık Karataş (10) ve Şükran Karataş'ı (9) sudan çıkarmayı başardı. Narin Büyükçay (15) ve Remziye Büyükçay (9) ise akıntıya kapılarak gözden kayboldukları görüldü. Yaşanan bu olay jandarma ve sağlık ekiplerine bildirildi.

Sudan kurtarıldı ama hastanede can verdi!

DSİ Kanaldan vatandaşlar tarafından çıkarılan Sadık Karataş Şükran Karataş, ambulansla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Özel bir hastanede tedavi altına alındıkları öğrenilen Sadık Karataş'tan üzücü haber geldi. Sadık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Cansız bedenlerine bugün ulaşıldı

Adana İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisleri ve Adana İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) dalgıç ekipleri, sulama kanalında kaybolan diğer iki kız çocuğun cansız bedenlerine ulaştıkları bildirildi. Çalışmalarını yürüten ekipler, Narin Büyükçay (15) ve Remziye Büyükçay'ın (9) cansız bedenleri düştükleri yerden 300 metre uzaklıkta bulundu.

Hayatını kaybeden çocukların cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü öğrenildi.