Title of a News Article

Üç gün sonra gelen açıklama

Üç gün sonra gelen açıklama
banner206
Şanlıurfa  sağlık Müdürlüğü geçtimiz salı günü yaşanan Kar sonrası yaptığı acil müdahalelerin faaliyetlerini 3 gün sonra kamuoyuna paylaştı. Yaşanan olaylardan tam üç gün sonra yapılan açıklamada Şanlıurfanın büyük bir felaketi yaşadığı ortaya çıktı. Bu felaketten kurumların ders alması gerekiyor. 

4 kişinin ölümüyle sonuçlanan onlarca kişinin yaralandığı  trafik kazalarında  karla mücadele de en fazla mesai yapan ekiplerin başında gelen 112 ekiplerinin aynı gün helikopter ambulans kullandığı bildirildi

İşte yapılan o açıklama 
31.01.2017 tarihinde Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle meydana gelen çok sayıda trafik kazasında 4 vatandaşımız hayatını kaybederken, 101 vatandaşımız yaralandı.
Oluşan yoğunluk nedeniyle İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından il ve ilçe merkezlerimizde görevli 112 ekiplerine ek olarak 112 ekipleri ve UMKE timleri kuruldu, oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçildi ve vatandaşların mağdur olması engellendi. Şanlıurfa genelinde günde ortalama 200 ile 250 arasında vaka yapan 112 ekipleri kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazaları sonucunda 24 saat içerisinde 515 vakaya müdahale etti.
Yoğun kar yağışı sonucu kapanan köy yolları nedeniyle mahsur kalan hastalara ulaşılabilmesi için Belediye ve Kaymakamlık tarafından gönderilen iş makineleri ile yürütülen tüm çalışmalar sonuç vermeyince 112 Komuta kontrol merkezi tarafından yönlendirilen Sağlık Bakanlığına bağlı helikopter ambulans hastaları köylerinden alarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde oluşan yoğun kar yağışı sebebiyle köy yollarında ulaşım noktasında sıkıntılar yaşanmış, saat 15:30 civarlarında Siverek ilçesine bağlı Çıkrık köyünde 70 yaşındaki Hacı İŞİKIRIK, göğüs ağrısı şikayeti ile 112 Acil çağrı hattını arayarak ambulans talebinde bulunmuş, yolların kapalı olması nedeniyle mahsur kalan hasta Ambulans helikopter tarafından Siverek Çıkrık köyünden alınarak Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesine getirilmiştir. Yine Siverek’e bağlı Elmacık köyünde evinde düşerek kalçasını kıran 69 yaşındaki Sabriye IŞIK yolların kapalı olması nedeniyle köyde mahsur kalmış, Ambulans helikopter kendisini Siverek elmacık köyünden alarak Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesine getirmiştir.


Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2017, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195