Title of a News Article

Akçakale bu karara ne diyecek?

Akçakale bu karara ne diyecek?
banner206
Türkiye'nin ilk kurulan çadırkentlerinden birisi olan kamp kapatılıyor. Kampta yer alan mültecilerin taşınması kadar ilçede bundan sonra ne olacağı merak ediliyor. Çalışanlar başta olmak üzere bir çok alanda akıntılar yaşanması bekleniliyor.

 Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacıların barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nin kapatılacağı bildirildi.

Göç İdaresi'nin aldığı karar doğrultusunda 2012 yılında kurulan Suriye'nin Telabyad kentine 5 kilometre uzaklıktaki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nin kapatılacağı duyuruldu. Kampta barınan 22 bin kişiyi de bu karar hoparlörler aracılığıyla duyurulmaya başladı. Kapatılma kararı alınan kampta barınan sığınmacılardan isteyenlerin Suruç ilçesinde bulunan çadır kente taşınacağı, kamp dışına veya farklı bir kente gitmek isteyenlere ise maddi yardımda bulunulacağı kaydedildi. Yetkililer, Pazartesi günü başlayacak olan tahliyelerin 26 Ekim'de sona ereceğini bildirdi.

ADI HEP YOLSUZLUKLA ANILDI...
Suriyelilerin ilk kampa alındığı Süleyman şah Çadırkenti ilk günden itibaren adı hep yolsuzlukla anıldı. Kontrol edilemez bir şekilde yönetilen ve yakın tarihte GÖÇ idaresine devir edilen Akçakale Süleyman şah kampında 7'den 70'e her alanda büyük paraların harcandığı biliniyor.  Giriş kapısı olan ancak çevresinde güvenlik önlemi bile bulunmayan Kampt sık sık işçi eylemlerine de yol açıyordu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2018, 05:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 6 yıl Önce

Savas magduru kadin 've cocuklara yardimci olanlara tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195