Title of a News Article

Bakan Çelik müjdeyi verdi...

.

Bakan Çelik müjdeyi verdi...
banner206
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Destekleme kalemleriyle ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerine değinen Çelik, 11,6 milyar liralık bir destekleme gerçekleşeceğini kaydetti. Çelik, sertifikalı tohumda 1 milyon tona yaklaşıldığını, bunu 2-3 milyon tona taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Hayvansal varlığın arttırılması için çalışılması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) iki şeye odaklanacak, bir sertifikalı tohum, iki damızlık hayvancılık. Damızlık hayvan mı talep ediyorsun kardeşim, TİGEM emrinde. Bu çalışmaları hızlı şekilde TİGEM bünyesinde sürdürüyoruz. Şu anda 13 bin civarında damızlık varlığımız var, neden 100-200 bin olmasın. Bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz" şeklinde konuştu.

Çelik, bitkisel üretimde havza bazlı desteklemelere ve üretim modeline 2017'de geçileceğinin altını çizerek, şu anda çalışmalarla 30 havzanın belirlendiğini söyledi. Havza bazlı üretime geçişle ilgili nihai değerlendirmemizi ayrıntılı şekilde gerçekleştirdiklerini dile getiren Çelik, çalışmaları 5-6 ay içinde tamamlayacaklarını ve hayvancılıkla ilgili destekleme modellerini kısa süre sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 01:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195