Title of a News Article

2 adayın yarıştığı delege seçiminin kazananı kim?

2 adayın yarıştığı delege seçiminin kazananı kim?
banner206

Şanlıurfa'da, önceki gün yapılan olağan Delege seçiminin kazananı kim? Eğitim Bir-Sen sendikasının Urfa temsilciliği için yarışan 2 adayın açıklamaları kafalarda soru işareti bıraktı.

Memur-Sen'e bağlı olan Eğitim Bir-Sen'in 7. Olağan şube kurulu delege seçimleri 27 Eylül salı günü yapıldı. Mevcut Başkan İbrahim Coşkun ve Değişim Hareketi sloganıyla Eğitim Bir-Sen başkanlığı için aday olan Osman Yavuz arasındaki polemik sürüyor.

Yapılan delege seçimleri Şanlıurfa'nın 3 ilçesini mi yoksa 13 ilçesini mi kapsıyor. Sosyal medya ve birçok yerel haber platformlarına konu olan bu seçimde neler oldu, neler yaşandı, nasıl bitti. 

15 Ekim tarihinde yapılması planlanan Eğitim Bir-Sen sendikası başkanlığı için kolları sıvayan mevcut Başkan İbrahim Coşkun ve Osman Yavuz, yaptıkları açıklamalarıyla 2 gündür Urfa kamuoyunu meşgul ettikleri kadar kafaları da bir hayli karıştırdılar. 

Eğitim Bir-Sen'in şuan ki Başkanı İbrahim Coşkun'a göre 13 ilçe adına delege seçimi yapılmış, 162 delegenin 123'ü kendisine destek verdiğini ilan etti. Öte yandan diğer Başkan adayı Osman Yavuz'a göre ise, 3 merkez ilçe yani Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü adına yalnızca delege seçimi yapıldı ve 67 delege seçimi yapılarak 39'u Yavuz'u destekledi.

Yapılan bu paylaşımlarla birlikte Eğitim Bir-Sen'in başkanı kim olacaği merak konusu oldu.

Salt çoğunluğu kim sağladı, kim sağlamadı. Delege sayısı 162 mi yoksa 67 mi? 

Yapılan seçimin tam olarak ayrıntıları henüz gün yüzüne çıkmadı. Seçim tutunağının sendika tarafından kamuoyuna yansıtılıp yansıtılmayacağı ile ilgili bir bilgi paylaşımı ise yapılmadı. 

Yaşanan delege seçimi sonrası Başkan İbrahim Coşkun, birgün sonrası basın açıklaması yaparak 13 ilçe adına delege seçimi yapıldığını söyledi. 

Öte yandan diğer Başkan Adayı Osman Yavuz 3 ilçede çoğu delegenin teveccühünü kazanmış ve yüzde 58'lik oranın kendilerini tercih ettiklerini belirten bir açıklamada bulundu.

İbrahim Coşkun'un açıklaması

Değerli basın mensupları, 27 Eylül 2022 Salı günü Şanlıurfa il genelinde 13 ilçede yapmış olduğumuz 7.Olağan Şube Kurulu delegelik seçimleri, Eğitim-Bir-Sen camiasına yakışır şekilde yoğun katılımla şenlik havasında gerçekleşmiştir. Özellikle sandığa gelerek bu demokrasi şölenine katkı sağlayan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Her zaman vurguladığımız gibi Eğitim-Bir-Sen seçimlerinin kaybedeni hiçbir zaman olmaz. Seçimlerin en büyük kazancı ise tecrübedir. Bu minvalde dün itibariyle 7.Olağan Şube Kurulu’nda oy kullanmak üzere seçilen 162 delegemizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Bugün itibariyle seçim sürecimizin birinci aşaması bitmiş olup 15 Ekim 2022 günü yapılacak kongre ile de şube seçim süreci tamamlanmış olacaktır.

Dün yapılan delegelik seçimlerinde merkez üç ilçede iki liste olarak seçime gidilmiş ve seçim sonucu doğal delegelikler dâhil 40’a 39 olarak gerçekleşmiştir. Dolayısıyla mevcut yönetime alternatif olarak çalışma yürüten arkadaşlarımız toplam 162 delegenin 39’unu almışlardır. Merkez üç ilçemiz Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye ile birlikte Ceylanpınar ilçesinde iki liste yarışmış, diğer ilçelerimizde tek liste olarak seçimlere gidilmiştir. İlçe yönetimlerimizle yaptığımız mutat toplantılarda en çok ön plana çıkan vurgu mevcut il yönetimi ile ilçe yönetimleri arasındaki uyumdur. Bu uyum Genel Merkezimiz ve diğer şube başkanlarımız tarafından hep takdirle karşılanmıştır. Bizlere bu insicamı nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

Seçim süreçleri tabiî ki yapısı itibariyle meşakkatli dönemlerdir. Her seçim döneminde de seçmenler(üyeler) adaylara verdikleri oylarla bazı konularda mesaj verirler. Şu an mevcut yönetim olarak bize düşen lehimize oy kullanan üyelerimiz kadar, lehimize oy kullanmayan üyelerimizin sıkıntılarını, serzenişlerini, haklı beklentilerini anlamak ve çözümü noktasında adım atmaktır. Sandık iradesini çok önemseyen bir şube yönetimi olarak üyelerimizin iradesi başımız üstünedir. Bugünden itibaren yönetim kurullarımız, icra kurulumuz ve istişare heyetimiz bu anlamlı mesajı okumak ile yoğunlaşacaktır. Şube olarak, kökü medeniyet kodlarımıza dayanan bir anlayışla kararlı emek mücadelesini yarınlara taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygularla başta seçimlerimize iştirak eden kıymetli üyelerimiz olmak üzere, camiaya yakışır şekilde yarıştığımız alternatif listedeki arkadaşlarıa, ilçe yönetimlerine, sorumluluk alıp delege adayı olarak seçimlere giren tüm delege adaylarına ve büyük bir fedakarlık örneği gösteren sandık kurullarına teşekkür ediyor, seçim sonucunda delege olarak seçilen üyelerimize hayırlı olsun diyoruz. Niyet hayr,akıbet hayr inşallah"

Başkan Adayı Osman Yavuz'un açıklaması 

Türkiye’nin en büyük ve köklü sivil toplum kuruluşlarından olan MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikasının Şanlıurfa İl Yönetimine muhalif olarak “ DEĞİŞİM HAREKETİ” İle seçimlere katılma kararı almıştık.

Ve bu konuda basın açıklamamız ve saha çalışmalarımız sizlerin ve kamuoyunun takdirindedir.

Seçim sürecine girdiğimiz andan itibaren bize sahada destek veren-vermeyen, okullarımızda bizleri ağırlayan, bizleri dinleme nezaketinde bulunan eğitim camiasının değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

Birleştirilmiş Köy Okullarından tutun da merkezdeki tüm okullarımıza etkin olarak ulaşmaya çalıştık.

Bu süreçte birçok okul ziyareti gerçekleştirdik ve binlerce eğitim çalışanına ulaştık.

Çözümü bekleyen birçok sorun tespit ettik.

Onlar daha çok dertlerini anlattılar, bizler üzülerek dinledik. Daha çok onlar konuştu, biz dertleriyle dertlendik.

Dert çok ama zaman azdı.

Mevcut yönetimin yıllardır birçok sorunu çözümsüzce beklettiği, müdahil olabilecekken müdahale etmediği, paydaş olarak çözmesi gerekirken çözmediği, kendilerine gösterilen teveccüh ve desteğe rağmen sorunlarla mücadele etmekten aciz kaldığını maalesef saha çalışmalarımız içinde çok daha derinden hissettik.

Ve bu sorunlarla birlikte mücadele etmek için eğitim camiasının değerli üyeleriyle sözleştik, çare aradık.

Seçim çalışmamızı yürütürken kendi bireysel imkânlarımızı ve dostlarımızın, bize gönül veren eğitim camiasının değerli üyelerinin manevi desteğini aldık.

Mevcut yönetim, seçim çalışmalarını sendikanın kendilerine sağlamış olduğu tüm yetki ve imkânları kendi menfaatine kullanarak statüko ile gerçekleştirirken bizler alanda gönüllere hitap ettik. Ve sahada çok güzel karşılanarak bir teveccühe layık görüldük.

Değerli Basın Mensupları,

27 Eylül 2022 Salı Günü Şanlıurfa İl genelinde delegelik seçimlerini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik.

Seçimlerimiz problemsiz bir şekilde ve kardeşlik ortamına uygun olarak yapıldı. Öncelikle seçime katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.

Sonuçlar hepimize hayırlı uğurlu olsun. Seçilen tüm delegeleri kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Seçmenin oy takdirine saygı duyuyoruz.

Dün yapılan seçimlerde mevcut yönetimle yarıştığımız üç merkez ilçede ipi göğüsleyerek, gerek delege sayısı gerekse oy oranı olarak seçimi başarı ile tamamlamış bulunmaktayız.

Üç merkez ilçede oyların yaklaşık % 60’ını alarak 67 delegenin 39’unu DEĞİŞİM HAREKETİ kazanmıştır.

Ancak mevcut il yönetimi herhalde seçim telaşı veya seçimde gerekli teveccühü alamadıklarının mahcubiyet ve üzüntüsü içerisinde olacak ki ; kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak dün gece sosyal medya hesaplarından bir seçim zaferi ilan etmiştir.

Hatta hızını alamayarak bugün bunu bir basın açıklaması ile kamuoyuna sunmuştur.

Bunu şaşkınlık ve hayret ile karşıladığımızı ifade etmek isterim.

Değerli Basın Mensupları,

Sendikamızın seçimlerine merkez üç ilçemizde “Değişim Hareketi” olarak katılma kararı almıştık.

Diğer merkez dışındaki ilçelerimizin seçim sürecine müdahil olmamış hiçbir ilçenin seçiminde tarafgirliğimiz veya muhalifliğimiz söz konusu olmamıştır. Mevcut Yönetim de Merkez ilçeler dışındaki hiçbir ilçede aday listesi ile seçime girmemiştir.

Dolayısıyla Ne Değişim Hareketi ne de Mevcut Yönetim Merkez dışındaki ilçelerde delege seçimini ne kazanmış ne de kaybetmişlerdir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu yapılan bir delegelik seçimidir ve her delege 15 EKİM’de yapılacak olan İl Genel Kurulu Kongresine katılarak İl Temsilciliğini seçmek için tekrar takdir yetkisini kullanacaktır.

 Kendisine emanet olarak verilen üyelerin oylarıyla kazandığı temsiliyet yetkisini kendi özgür iradesiyle sandığa yansıtacaktır.

Biz bunun bilincinde, anlayışında ve ferasetindeyiz. Bu noktada da yalnız oluşumumuz içinde yer alan değil, seçilen tüm delegelerin de desteğini talep ederek, iradelerine saygılı olacağız.

Merkez ilçelerde yapılan seçimler göstermiştir ki, seçimle belirlenen delege sayılarına göre, mevcut yönetim miadını doldurmuş ve sahadan “DEĞİŞİM” sesleri çıkmıştır.

Mevcut başkan ve yönetimi bu sesi duymak yerine ilçelerin hali hazırda seçilen delegelerinin oylarını ipotek altına almaya ve devşirmeye çalışmaktadır.

Tüm ilçelerde seçilen delegelerin oylarını kendi hanesine yazdırarak, tüm delegelerin özgür iradelerine bloke koyarak, statükocu yapısını bir kez daha kanıtlamıştır.

Değerli Basın Mensupları, sanırım dereyi görmeden paçayı sıvayan birileri var. Bunun masumane ve akıl tutulmasıyla değil; bir hinlik hesabıyla, makam-mevki ve koltuğun kaybedilmesi telaşıyla ilgili olduğunun çok ama çok iyi farkındayız.

Gerçekleşmiş delege seçiminin ağır hezimeti ile sarsılan mevcut yönetim, il Genel Kurulu Kongresi seçimini beklemeden bağımsız delegelerin hür iradelerini hiçe sayan bu açıklama ile biz eğitimcilerin dili ile maalesef sınıfta kalmıştır.

Allah’ın izni ve tüm kıymetli delegelerin takdiri ile İl Olağan Kongresine yönelik hazırlıklarımız ve temaslarımız sürüyor ve sürecektir.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica eder, selam ve saygılarımı sunarım"

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195