Title of a News Article

Urfa'ya yakışmayan görüntüler...

Urfa'ya yakışmayan görüntüler...
banner206

Bir yıldan fazladır eğitimden uzak kalan öğrenciler bu yıl okullarıyla buluştu. Lakin şehir merkezlerindekiler kadar şanslı olmayanlar da var. Şanlıurfa'da, 25 kilometre yolu otostop çekerek okula gidip gelen öğrencilerin perişan haldeler..

Milyonlarca öğrenci bu yıl pandeminin gölgesinde yeni eğitim öğretim yılına başladı. Eğitim noktasında yıllardır ilerleme kaydedemeyen ve başarı noktasında son sıraya demir atan Şanlıurfa'da, yaşanan görüntüler üzüyor. 

Kırsal mahalleden şehir merkezine okumak üzere yola çıkan gençlerin yolu çamurlu değil ama, uzun mesafeli olması bir hayli can sıkıyor. 6 Eylül'de açılan okullarda eğitim öğretim şuan itibariyle sürüyor. Karaköprü ilçesi kırsal mahallelerinde okula gitmek isteyen birçok öğrenci yaklaşık 16 gündür yaya zor koşullarda okullarda gidip geliyor. 

Karaköprü ilçesi İnanlı, Ayanlar, Kızılburç ve Sesigür kırsal mahallelerinden Eyyübiye ilçesi Batıkent mahallesinde bulunan lise okuluna gitmeye çalışan yaklaşık 10 öğrenci hergün 25 kilometreyi, ya otostop çekerek yada, yaya bir şekilde gidip gelmek zorunda kalıyor.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenci servisi ile gidip gelen öğrencilerin uzun ve çileli yolu ne zaman son erecek henüz bilinmiyor.

MÜDÜRLÜĞE YAZI VERİLMİŞ!

Batıkent mahallesinde bulunan TOKİ lisesine giden öğrencilerin taşımacılığının yapılması için okul idaresinden Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verildiği öğrenildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ve Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir'in bu konuya acilen el atması gerekiyor.

Okuma gayretinde olan öğrencilerin hergün 25 kilometreyi zor şartlar altında gidip geldiği görüntüler vicdanen kamuoyunu rahatsız ediyor.

Bu durum böyle giderse, öğrencilerin okula gitme şevki kırılacak ve pes edecekler. Bu duruma göz yumulmaması adına bir önce sorunun çözüme kavuşturulmalı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142