Title of a News Article

TOBB'un en geniş kapsamlı toplantısı yapıldı

TOBB'un en geniş kapsamlı toplantısı yapıldı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TOBB’un en geniş istişare mekanizması olan Konseyler Müşterek Toplantısı'na katılım sağlayarak Urfalı esnaf ve tüccarların sorunlarını aralarından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun bulunduğu konseye iletti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yönetiminde yapılan toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

Sektörler, bölgelerin sıkıntıları, beklentileri ve salgın sürecinden etkilenen iş kollarının gündemi oluşturduğu toplantıda Mehmet Kaya kürsüde bir konuşma yaparak, Ticaret Borsası üyelerinin taleplerini bir bir sıraladı.

Başkan Kaya yaptığı konuşmasında; toplantıda emeği geçenlere teşekkür ederek, tarımsal ekonomi üzerine genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Urfa’da yaşanan sorunları ve şehrin taleplerini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Bu yıl yaşanan kuraklığa da dikkat çeken Kaya; Kuraklıktan dolayı verilen 100 TL desteğin yükseltilmesinin elzem olduğunu söyledi. Urfa’nın fıstığın ana vatanı olduğunun altını çizerek konuşmasını sürdüren Kaya, 'Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de dahi kazılar sırasında fıstığın üretildiği anlaşılmıştır. Şuanda Fıstık, ilimizde kıraç topraklara ekilmektedir. Ağaç olarak bir yıl verim veren ertesi yıl ise verim alınamayan Fıstığın ürün bazlı desteklenmesi gerekmekte' olduğunu ifade etti. 

Kaya son olarakta, 'İlimizde şu an için sulanan alan yaklaşık 4 milyon dekar. GAP Projesi tamamlandığında toplan 7.6 Milyon dekar sulanabilir araziye kavuşacağız. Ayrıca, 5.1 Milyon dekar ekonomik sulanabilir alan olarak planlanmaktadır. Acilen 3.6 Milyon dekar alanın bitirilmesini talep etmekteyiz. Yani GAP Projesi kapsamında halihazırda gerçekleşen oran %55’tir. %45’lik bölümün sulamasının ivedilikle tamamlanması gerekmektedir.' dedi.

TOBB’un en geniş istişare mekanizması olan Konseyler Müşterek Toplantısı'nda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sorunları ve talepleri not ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2021, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195