Title of a News Article

Sahtesi kör ediyor!

Optisyenler, kalitesiz gözlüklerin körlüğe neden olabileceğini, kalitesiz cam ultraviyole ışınları engelleyemediği için gözün tam odak noktasına daha fazla zararlı ışın girdiği, bunun da gözde körlüğe kadar gidebilecek kalıcı hasarlar oluşmasına neden olduğu konusunda uyarıyor.

Optisyenler, gözleri güneşin zararlı ışınlarından kaynaklı hastalıklardan korumak için güneş gözlüğü takılmasının şart olduğunu, ancak piyasadaki sahte ya da kalitesi düşük gözlüklerin, gözü korumak yerine daha büyük tehdit oluşturduğunu belirtti. Güneş gözlüğü kullanımının arttığı bu mevsimde, seçim yapmak oldukça zordur. Her yerde satışına sıkça rastlayabileceğimiz güneş gözlüklerinin seçiminde uzmanlar sıkça uyarılarda bulunuyor. Göz sağlığı açısından çok etkili olan gözlük kullanımı, yazın güneş gözlükleriyle birlikte ciddi bir önem arz ediyor. Bu nedenle kaliteli güneş gözlüğü kullanmak sağlığımız için çok önemli. Yapımında kullanılan maddelerin belli olmadığı kalitesiz ve her yerde satışı kolaylıkla yapılan ucuz güneş gözlükleri göz sağlığımızda ciddi, kalıcı hasarlara neden oluyor.

Uzmanlar, bu tür vakalarla oldukça sık karşılaştıklarını ifade ederken, sağlıksız güneş gözlüğü kullanımının verdiği zararların ciddi belirtilerinin göz yanması ve kaşınması olduğunu belirtiyor. Bu tip vakalar, fark edilmezse göz büyümesine kadar ileri zamanlar için kontrol edilemeyecek durumlara gelebiliyor ki bu nedenle güneş gözlüğü seçiminde dikkatli davranmak hayati önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195