Title of a News Article

Ulu Önder Atatürk anıldı

.

Ulu Önder Atatürk anıldı
banner206

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal  Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen törenle anıldı. 

10 Kasım dolaysıyla bugün sabah Çamlık Şehitlik Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törende Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşuna geçildi.  Saat 9.05’te ise çalınan sirenler eşliğinde saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

2 dakikalık çalan sirenlerin eşliğinde Şanlıurfa’da seyir halindeki araçlar kontak kapattı ve kornalarını çalarken Belediye görevlisi A.Kadir Eglis isimli park temizlik görevlisi ise saygı duruşunda bulunduğu görüldü. 

Burada ki törenin ardından 
Milli Eğitim Konferans Salonu’nda 10 Kasım Atatürk’ü anma programına geçildi.  Vali Güngör Tuna Azim, Tuğay Komutanı Tuğ.General ismail Hakkı Köseali, İl Jandarma Alay Komutanı Albay M.Kemal Timiroğlu , Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Basın İl Kurumu Müdürü Şaban Kalafat, ve bazı kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.  Atatürk resim sergisini gezen Vali Tuna ve beraberinde ki protokol üyeleri daha sonra anma proğramına geçtiler. 
Eyyübiye Tes-İş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Anma proğramında Atatürk'ün hayatı anlatıldı, öğrenciler tarafından Şiirler okundu Türküler söylendi. Oldukça başarılı bir proğram icra eden Tes-İş anadolu lisesi öğrencilerini ve okul yönetimini Vali Tuna tebrik etti. 




Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195