Title of a News Article

Bilimsel araştırmalar çiftçiye ulaştırılmalı

 Bilimsel araştırmalar çiftçiye ulaştırılmalı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Üniversitelerin ziraat fakülteleri tarafından yapılan bilimsel araştırmaların çiftçiye ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Harran Üniversitesi tarafından hazırlanan VII. GAP Tarım Kongresi’ne panelist olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın tarım kenti olduğunu ve bu nedenle Ziraat Fakültesi tarafından yapılan bilimsel araştırmaların ve çalışmaların çiftçiye ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

 

PİLOT ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Kentin tarım potansiyeli hakkında bilgiler veren Başkan Kaya, “ Makarnalık buğdayın gen merkezleri ilimizdedir. Çiftçilerimiz daha kaliteli tohum ekmek için bilgilendirilmelidir.  Özellikle tohumun kalitesini ve verimini çiftçinin görmesi açısından pilot bölge uygulamaları yapılmalıdır. Çiftçinin daha iyi verim alabilmesi ve kaliteli ürün üretmesi için biz kamu kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri olarak çiftçiye her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazırız ” diye konuştu.

 

KALİTE ARTTIRMAK İÇİN LİSANSLI DEPOLAR

Şanliurfa Ticaret Borsası’nın Avrupa Birliğinden hibe desteği alan Pamuk ve Hububat Lisanslı Depo Projelerinin olduğunu da hatırlatan Kaya, Pamuk Lisanslı Depo Projesi’nin inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

 Lisanslı Depo Projelerindeki amaçlarının kalite olduğunu belirten Kaya; “Pamuğun %42’lik bir bölümünü karşılayan Şanlıurfa’ya Lisanslı Depo projelerini en çok istememizin nedeni Şanlıurfa pamuğunun ve yetişen hububat ürünlerinin kalitesini ortaya çıkarmaktır. Bu projelerin çiftçimize bir çok faydası olacaktır. Borsa olarak 12 katlı bir bina yapıyoruz. Birçok toplantı ve konferans salonlarımız var. Bu salonlarımızı Şanlıurfa’nın hizmetine ücretsiz olarak sunacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışırsak Şanlıurfa’yı çok iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapılan Kongre’ye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Nusret Mutlu, Şanlıurfa, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şerafettin Çelik, Harran Üniversitesi ve çevre illerden gelen akademisyenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195