Title of a News Article

Büyükşehir Belediyesine ateş püskürdü!

.

Büyükşehir Belediyesine ateş püskürdü!
banner206

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte ‘taksi’ hizmeti verecek olmasına ateş püskürdü. Büyükşehir Belediyesinin işinin taksicilik olmadığını belirten Karageçili, “Kimse taksici esnafımızı mağdur edemez. Kim olursa olsun ben esnafımın hakkını kimseye yedirmem” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kez ulaşımda taksi işine girmeyi planlıyor. Büyükşehir Belediyesinin bünyesindeki BELSAN tarafından işletilmesi planlanan taksilerle kentte yolcu taşınacak. Önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen taksilere büyük tepki gösteriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki taksilerin hizmete girmesi durumunda mevcutta bulunan taksicilerin işlerinin tamamen kırılacağı belirtilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin bu adımdan geri adım atması isteniyor.

 

Karageçili; Belediye taksi durağı işletmeciliği yapamaz

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin yapmayı planladığı ‘Taksi Projesi’ne ateş püskürdü. Bakanlar Kurulunun kararına göre; Belediyelerin taksi durağı işletmeciliği yapamayacağını vurgulayan Karageçili, “Bunu esnaf yapar, o üyemiz olmasa yine yapamaz” dedi.

 

“Belediyenin işi taksicilik yapmak değildir”

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, Büyükşehir Belediyesinin işinin taksicilik olmadığını belirterek, “Kimse taksici esnafımızı mağdur edemez. Kim olursa olsun ben esnafımın hakkını kimseye yedirmem. Belediye bunu kesinlikle yapamaz. Belediyenin işi yol yapmak, temizlik yapmak, köprülü kavşak yapmak, park yapmak, vatandaşına hizmet yapmaktır, taksicilik belediyenin işi değildir” diye ifade etti. 

 

“Benim esnafım haklıdır”

Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerinin olduğunu vurgulayan Karageçili, “Zaten terör olaylarından dolayı şuanda Urfa’da taksicilik yapan esnafımızın işleri tamamen durma noktasına gelmiş. Ayrıca hemen hemen tüm taksiler son model araçlarla halka hizmet veriyor. Taksimetre fiyatları Taksimetre 3 Lira 80 kuruştan, 3 Liraya, kilometre başı 2 Lira 90 kuruşa düşürdük. Trafik sigortası bir taksinin 3 Bin TL, Bağkur primi 600 TL, yeni araçlar aldıkları için esnafımız borçlandı. Bunun hesabını kim verecek. Eğer bir sorun varsa birlikte bir toplantı yaparak, bu sorunları çözebiliriz. Eğer belediye bizi dinlemiyorsa, kendi kafasına göre hareket ediyorsa bizde yasal işlemlere başvurur hakkımızı ararız. Benim esnafım haklıdır, ben haklarını kimseye yedirmem. Kimse kendi kafasına göre birilerine rant sağlamasın. Eğer birilerine peşkeş çekilecekse bu halka açıklansın” şeklinde konuştu.

Karageçili, ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni açılacak durakların kendilerinin aracılığıyla noter huzurunda çekilecek kurayla esnafa verilmesi gerektiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Numan tuğbay
Numan tuğbay - 8 yıl Önce

Sayin başkanım haklısın biz senin yaninizdayiz belediye önce trafiği düzetsi bu konuyu gündeme taşidiğinız için teşekkür ederim

Ibrahim halil ciftci
Ibrahim halil ciftci - 8 yıl Önce

Sayin numan bey bilindigi ve gorundugu gibi buyuksehir baskanimiz nihat ciftci geldigi gibi eski bolge trafik onundeki dubalari daraltarak yolu abideye kadar genisletti trafikteki sikintilari bildigi icin proje hazirlatip vede suan`da projeyi ihaleye sunup ihaleyi alan firmada calismalara baslamis olup kisa zamanda trafik rahatlayacaktir.saygilarla

SIRADAKİ HABER

banner195