Title of a News Article

Ceylanpınar'da dev proje...

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesine katı atık tesislerinin kurulması için kollar sıvandı.

Ceylanpınar'da dev proje...
banner206

 Ceylanpınar Belediyesi’nden ‘Katı Atık Tesisi Projesi’hayata geçiriliyor. İlçe Belediye Başkanı Menderes Atilla, seçim öncesi vaad  ettiği projeleri arasında yer alan katı atık tesisinin kurulması için ilk adım atıldı. 



İlçedeki çöplerin katı atık alanına boşaltılması için Ceylanpınar Belediyesi , çöp boşaltım istasyonu projesini hayata geçiriyor. Ceylanpınar Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa olarak ilçe için hayatı önem taşıyan katı atık tesisi için ön anlaşma tamamlandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Park işleri daire Başkanı Mustafa Kaytan Ceylanpınar ilçesinde incelemelerde bulundu. Çöp yığınlarının bulunduğu alanda inceleme yapan Kaytan, Katı atık için projenin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını söyledi. 

Katı atık alanını bertaraf etmek için çalışmalarına başlayan Ceylanpınar Belediyesi, büyüyen ilçede büyük bir sorunlu hale gelen çöp alanı projesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürütecek. Çalışmalarına Tarım İşletmeleri Müdürlüğü (TİGEM) ‘den arazi satın alarak start veren Belediye, katı atık tesisinde Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinin çöplerinin bir merkezde toplatılmasıyla çalışmalarına başlayacak. Şu an kullanılan katı atık alanı da Belediye tarafından yeşil alana dönüştürülecek.
Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, amaçlarının ilçedeki atıkların insan ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmayacak hale getirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Atilla ‘’Projemiz; katı atık(çöp) sorununu; hazırlanacak katı atık yönetim planı çerçevesinde ulusal ve uluslararası mevzuata ve bilimsel esaslara uygun, doğayla uyumlu ve kent ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde çözmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında entegre katı atık bertaraf tesisi inşa edilerek, ilçedeki çöplerin bu tesiste düzenli olarak depolanması sağlanacaktır. Tesis içinde; çöp sızıntı-süzüntü arıtma ünitesi, ambalaj atıkları toplama-ayırma ünitesi, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, hafriyat atıkları bertarafı ve geri kazanım ünitesi, depolar, tamir bakım ünitesi, lastik yıkama ünitesi, idari bina, biyogaz ünitesi ve jeneratör binası gibi üniteler olması planlanmaktadır.” İfadelerinde bulundu.

Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçenin 35 kilometre uzağında bulunan alanda kurulum çalışmaları ‘Katı atık tesisi projesi’’nin 1 hafta sonra başlayacağı, 2016 yılı sonunda tamamlanacağı öğrenildi

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195