Title of a News Article

Daha ne bekliyorsunuz?

Daha ne bekliyorsunuz?
banner206

Şanlıurfa’da, son üç yılda 100’ün üzerinde ölüm ve 1000’i aşkın yaralanmalı trafik kazasının meydana geldiği Şanlıurfa OSB ile Suruç arasındaki eski yolun duble yol yapılabilmesi siyasilerin ve Vali Abdullah Erin'in Karayolları Genel Müdürlüğü’ne baskı yapması gerekiyor. Bu yolla ilgili kılını kıpırdatmayarak ölümlere adeta göz yuman yetkililere vatandaşlar tarafından büyük tepki yağıyor. Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa'ya gelen Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'da " Şanlıurfa-Birecik bölünmüş yol ihalesinin 2022 yılında yapılacağının sözünü vermişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile yapılacak bir görüşmede ölüm yoluna kaynak aktarılması isteniliyor.

Ülkenin en yoğun yollarından birisi olan Şanlıurfa ile Suruç arasındaki D-400 karayolunda neredeyse kazanın yaşanmadığı bir gün yok. Özellikle OSB ile Suruç ilçesi arasındaki yolda, son üç yılda meydana gelen trafik kazalarında 100’ün üzerinde ölüm ve 1000’i aşkın kişi de yaralandı. Son olarak yine bu yolda dün meydana gelen feci trafik kazasında, Şanlıurfa’da gazetecilik yapan Fehmi Kaplan ile arkadaşı iş adamı Halit Öz hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da büyük üzüntüye veren bu olayın ardından ölüm yolu olarak anılan Suruç yolu bir kez daha gündeme geldi.

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ?

Şanlıurfa Organize Sanayi ve Suruç arasında kalan bölünmüş yolun yapılması için ihale edilmesi gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan yol, yatırıma teklif edildi ve yatırım programına alındı. Yolun ihale edilebilmesi için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Partili siyasilerin ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın Ankara’ya baskı yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ile yapılacak görüşme halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Urfa’nın kanayan yarası haline gelen bu yolun ihale edilmesini sağlayacak. İsmini açıklamayan Karayolları Genel müdürlüğünde bir yetkili ' Siyasilerin Strateji Başkanlığında kaynak bulması halinde yolun ihalesi bir ayda yapılır' açıklamasında bulundu.bunun içinde Başkent Ankara'da temaslarda bulunmak gerekiyor. 

Siyasilere çağrıda bulunan  vatandaşlar, “Artık ölüm yolunun biran önce yapılması gerekiyor. Sabredecek zamanımız yok. Bu yolda yüzlerce insanımızı kaybettik, bunun günahı siyasilerin boynunadır. Siyasilerin biran önce bu yolun yapılması konusunda girişimlerini bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2022, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195