Title of a News Article

Dikkat! Son gün 31 Aralık

Dikkat! Son gün 31 Aralık
banner206

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçişin son tarihin 31 Aralık olduğunu duyurdu. Viranşehir’de de evcil hayvanlar kimliklendiriliyor. Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel de, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne giderek kedisine kimlik çıkardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, evinde evcil hayvanı olanları ilgilendiren 'mikroçip' sistemiyle ilgili açıklama yaptı. Kedi, köpek ve gelincik hayvanlarının takibinin sağlanacağı mikroçip teknolojisine geçiş için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu hatırlatılırken bunu yerine getirmeyenlere bin 634 TL. idari para cezası kesilecek. Uygulama kapsamında, evinde kedi, köpek ve gelincik besleyenlerin, hayvanlarını kayıt altına aldırmaları istenmişti.

Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET), hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor.

SON TARİH: 31 ARALIK 202

31 Aralık 2022’ye kadar hayvanların kayıt alıntına alınması çağrısında bulunan Bakanlık, evcil hayvanların kayıt altına alınmaması durumunda bin 634 lira idari para cezası uygulanacağını söyledi.

KAYMAKAM DA KEDİSİNE KİMLK ÇIKARDI

Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel de, kedisine kimlik çıkarmak için Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu ve personellerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Kaymakam Çengel, evde beslediği kedinin kaydını yaptırdı. Çengel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET), hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor. Biz de kedimizi kimliklendirdik. Hayırlı olsun..” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195