Title of a News Article

Eyyüpoğlu'ndan müjde...

.

Eyyüpoğlu'ndan müjde...

ASKON Ankara Şube Başkanı İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu, 16 Nisan’da yapılacak referandumda ülkenin geleceği için ‘evet’ diyeceğini açıkladı. Şanlıurfa’ya yeni bir fabrika kuracağının müjdesini de veren Eyyüpoğlu, 150 kişiyi daha istihdam edeceklerini söyledi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu ASKON Ankara Şube Başkanı İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu oldu.

Şanlıurfa’nın sevilen eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun oğlu da olan Eyyüpoğlu, bünyesinde 300 kişiyi istihdam eden Eyyüpoğlu Grubun da yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu ile; yatırımlarını, ekonomiyi, yeni projelerini ve referandumu konuştuk. Referandum ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Eyyüpoğlu, ülkenin geleceği için referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını belirterek, “Bu yeni anayasa ile ülkenin geleceği açık olacak, büyüme devam edecek. Amerika ve Avrupa yeni anayasayı istemiyorlar, bunun nedeni de ülkemizin büyümesini istemiyorlar. Bu nedenle herkesin referandumda ‘evet’ vermesini bekliyoruz” dedi.





Fabrika müjdesi
İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'istihdam seferberliği'ne katılım çağrısına da destek veren isimler arasında yer aldı. 300 Kişiye ekmek kapısı olan Eyyüpoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine çuval ve brandanın üretileceği yeni bir fabrika kuracağını, burada da 150 kişinin istihdam edileceğini söyledi.
 

İşte İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu ile yaptığımız röportaj…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, Abdurrahman Eyyüpoğlu kimdir?

Şanlıurfalıyım, hem aşiretten ve siyasetten gelen biriyim. İlkokulu Dalyan Köyündeki ilkokulda okudum, ortaokulu Urfa’da ve lise tahsilimi de Siverek Meslek Lisesinde bitirdim. Harran Üniversitesinde de İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdim.  Aynı zamanda Ankara ASKON Şube Başkanı olarak görev yapıyorum.

 

Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun oğlu olmak nasıl bir duygu?

Güzel bir duygu, siyasetin duayeni olduğu için onun oğlu olduğumdan dolayı iftihar ediyorum, duygusu da, faydası da güzel. Babamın sadece ismi yeterli geliyor.

 

Şirketinizi ne zaman ve nasıl kurdunuz?

1985 Yılında askerden geldim, oto galeri açtım ve bu işi 3 yıl yaptım. Daha sonra bir mühendis arkadaşla beraber 1988 yılında müteahhitliğe başladık, elektrik işine girdik ve 1995 yılına kadar beraber yaptık. 1995 Yılında Eyyüpoğlu Mühendisliği kendim kurarak, tek başıma faaliyet göstermeye başladım, bu 2010 yılına kadar sürdü. 2010 Yılında da Elektrik Dağıtım Şirketi kurduk, lisans aldık. Ucuz elektrik satmaya başladık, 2012 yılında Naz Çuval isimli fabrikamızı kurduk ve halen devam ediyor. Bunun yanında 2012 yılının sonlarında 3 tane HES özelleştirmeden aldık, onlara devam ediyoruz. 2015 yılında da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Urfa çöpünden, katı atıktan elektrik üretimine başladık. İş yaparak bu şirketi kurdum, bu fabrikayı kurdum, HES’i aldık grup oluştu. Biz aslında şuanda grubun üstündeyiz. Tabi Urfa’da bu son zamanlardaki Suriye savaşı, paralelcilerin Türkiye’ye yaptığı yanlışlardan dolayı biraz yavaş olarak işlerimize devam ediyoruz.

 

Şirketlerinizde kaç kişi istihdam ediliyor?

Bünyemizde 300’ün üzerinde kişi çalışıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce ‘İstihdam Seferberliği’ ile ilgili iş adamlarına bir çağrısı oldu. Sizin de şirket olarak istihdam sayısını arttırma veya yeni yatırım yapma gibi projeniz var mı?

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına katılıyorum, kendisine destek veriyorum. Bu kapsamda 2. Organize Sanayi Bölgesinde bizim arsamız vardı, buraya yatırım yapmak için faaliyete başladık. Buranın inşaatı bitmek üzere, burası da hizmete girdiği zaman 150 kişi çalışacak. Biz buranın yatırımını 2018, 2019 yılı için düşünüyorduk ancak Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı sonrasında harekete geçerek, buraya yapacağımız yatırımı erkene çektik. Yeni yapacağımız yatırımda; Som model makinelerle çuval ve branda yani çadır üretimi yapılacak.

 

16 Nisan’da Türkiye referanduma gidecek. Referandumla ilgili neler düşünüyorsunuz?

İnşallah insanlar akli selim düşünür ve herkes ‘evet’i tercih eder. Benim de oyum ‘evet’tir. Evet için hem Şanlıurfa’da hem de Ankara’da mücadele edeceğim. Ankara’da dernek olarak çalışmalarda bulunacağız. Urfa’da da akrabalarla, dostlarla beraber ‘evet’ için çalışmalarda bulunacağız. Babam eski milletvekili olduğu için o da çalışıyor. Referandum için partiler üstü çalışacağız, herhangi bir beklenti olmadan memleketimizin huzuru, memleketimizin geleceği, gençlerimizin önünün açık olabilmesi için yoğun bir şekilde çalışacağız.

 

Ülkemizde ekonomik durgunluk sözkonusu, bu sizce referandumdan sonra düzelir mi?

Ekonomik duruma aslında hükümet önlem aldı. Eskiden hepimiz ağlıyorduk; ‘Bankalar kredi vermiyor, bankalar zorluk çıkarıyor’ diye. Şimdi devlet diyor ki; Ben destek olacağım. Gerçekten çalışmak isteyen fazla ekonomik sıkıntı yaşamıyor. Devlet, gereken önlemi aldı. Mesela Ziraat Bankasını, Halk Bankasını, PTT’yi, Türk Telekom’u bir yerde birleştirdi, çok büyük bir bütçe elde etti. Bunun için büyük yatırım yapan insan, küçük yatırım yapan insan yeter ki ciddi olsun, ciddi adımlarla adım atsın ve böyle olunca biz de ‘devlet arkamızda’ diyebiliyoruz.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Herkesin referandumda ‘evet’ oyunun üstünlükle çıkabilmesi için çok güzel çalışması lazım. İnsanlara bu yeni anayasayı anlatmaları lazım. Yeni anayasada çok güzel konular var. Şuanda ‘tek başlılık’ diyorlar ama ben bunu kabul etmiyorum. Yarın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasa en güçlü parti kimse o gelecek başa. Amerika, Avrupa buna neden karşı? Çünkü Türkiye, bu yeni anayasa ile çok güçlenecek, önünü kesemeyecekler diye buna karşı çıkıyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Polat
Ahmet Polat - 7 yıl Önce

Abdurrahman Bey'i istihdama verdiği önemden dolayı teşekkür ederiz.

Ö.FARUK PEHLİVAN
Ö.FARUK PEHLİVAN - 7 yıl Önce

YANINDA BİR ÇALIŞANI OLARAK AĞABEYİMİZLE GURUR DUYUYORUZ ...

aa
aa - 7 yıl Önce

Son foto harika

SIRADAKİ HABER