Title of a News Article

Güvenç, İzol’u ağırladı

 Güvenç, İzol’u ağırladı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfalı yazar Hamit İzol’u makamında kabul etti.

Başkanlık makamında Başkan Güvenç ve Yazar Hamit İzol, bir süre burada yazdığı ‘Büyük Türkiye’ adlı kitap üzerine sohbet ederek, açılamada bulundular.

Şanlıurfalı Yazarı ilgiyle takip ettiğini belirten Başkan Güvenç,  yazarın barış, sevgi, kardeşlik üzerine ihtiyaç duyulan hisleri ifade ettiğini kaydederek, “Bu çaba her takdirin üzerinde olduğuna inanıyorum. İnşallah bu çabalar sonuç verecektir. Çocuklarımız daha güzel bir Türkiye’de yaşayacaklardır. Diğer kitaplarımda olduğu gibi bunu da heyecanla okuyacağım. Kendisini tebrik ediyorum. Bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, çok daha güzel eserler çıkaracaktır” dedi.

 Hamit İzol’un toplumsal meselelere hassasiyetle yaklaşmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Başkan Güvenç, “Yüreği memleket ve insan sevgisi ile dolu. O da bizim gibi bu coğrafyadaki 100 yılık kırılmaya isyan eden biri. Gereksiz kana isyan edenlerden. Kavgaya, kan davasına karşı çıkanlardan. Çocuklarımıza böyle bir miras bırakmamamız gerektiğine inananlardan. Bu çalışmalar hiç şüphe yok semeresini verecektir. Bu coğrafyada kötü gelenekler, kan davası gibi şiddet gibi olaylar son bulacak. Daha aydınlık, daha barışçı, daha demokrat daha güzel bir Urfa, daha güzel bir Türkiye inşallah çocuklarımıza bırakacağız. Bu ramazan günü çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

4’uncusunu yazdığı  ‘Büyük Türkiye’ adlı  kitabı Başkan Güvenç’e hediye eden İzol, “Seçildikten sonra hem kitabımın hazırlanması ile birlikte hem de yoğunluktan dolayı şimdi başkanımızı ziyaret ettik. Kitabımızı takdim ettik. Yeni Şanlıurfa’ya güzellikler katacağına inandığım başkanımızı hem tebrik etmek hem de kitabımı sunmaktı” dedi.

Bu kitap, Başbakan Erdoğan tarafından başlatılan barış sürecinin halk tarafından benimsenerek, iyi noktalara gelmesini konu aldığını söyleyen İzol, “Bu sevincimizi bizde kitaplaştırarak halkımızın röportajları ve Türklerle Kürtlerin bin yıllık bir geleneğin olduğunu Selçuklular döneminden bu yana Kürtlerle Türklerin hiçbir zaman düşman olmadığını gösteriyor bu kitapta. Bu iki ırkın kardeşliğini anlatıyor. Başbakanımızın başlattığı barış sürecini destekleyicisi oluyor. Hatay’dan Artvin’e kadar kısımda yapılan röportajlarda insanlar Başbakanımızın başlattığı süreci destekliyor. Bu sürecin başarıya ulaşması için çaba içindeler. Yeni çıkan yasalarla beraber barış sürecinin daha iyi bir noktaya geleceğine ve ülkemizde barış ve kardeşliğin türküleri ile güzellikler yaratılacağına inanıyorum. Şanlıurfa’nın şahlanacağı bir döneme rastlanacağına inanıyorum. Bu anlamda Başkanımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195