Title of a News Article

Hilvan Belediyesi Kobani’den Gelenlere Yatak ve Battaniye Dağıttı

Hilvan Belediyesi, Suriye’nin Kobani ilçesinde yaşanan saldırılardan dolayı Türkiye’ye sığınıp çeşitli il ve ilçelere yerleştirilen Kobanililere yardım etmeye devam ediyor.

 Suriye’nin Kobani ilçesindeki IŞİD saldırılarından kaçan bir kısım Kobanili Hilvan’ın Yuvacalı Mahallesine yerleştirildi. Mahalle sakinleri, evlerinde misafir ettikleri Kobanililerin günlük iaşelerini kendileri karşılarken, Hilvan Belediyesi de gelen misafirlerin yatak ihtiyaçlarını karşıladı.

 

Daha önce de AFAD tarafından Suruç’a yerleştirilen Kobanililere gıda ve giyim yardımında bulunduklarını ifade eden Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık;

 

“Komşumuz Suriye’de yaşanan acı tabloyu hep birlikte görüyoruz. Yaşanan acılar insanlık olarak hepimizi derinden üzmektedir. Canlarını kurtarmak için evini, toprağını bırakmak zorunda kalan kardeşlerimiz için insani yardım olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yardımlarımız sadece Hilvan ile sınırı değil. Geçtiğimiz günlerde de AFAD tarafından Suruç ilçesine yerleştirilen Kobanili kardeşlerimiz için, yine gıda ve giyim yardımında bulunduk. Bugün de Yuvacalı mahallemize yerleşen aileler için yatak ve battaniye yardımında bulunduk” dedi.

 

Hilvanlılara yardım çağrısında bulunan belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Kobani için başlatılan yardım kampanyasına destek vermelerini istedi.

 

 “Hilvan belediyesi olarak başlattığımız yardım kampanyası devam etmektedir. Daha önce Van depremi ve Suriyelilere yardım elini uzatan yardımsever Hilvanlıların bugün de aynı duyarlılığı Kobani’den gelenler için göstereceğine inanıyorum” diyen belediye başkanı Aslan Ali Bayık, inşallah bu günler geride kalır ve bugün Ortadoğu’da yaşananlar, yerini barışa, huzura ve sükûnete bırakır. Hepimizin temennisi budur dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 03:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195