Title of a News Article

Nihayet bitiyor!


18 Yıldır yapımı süren Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 2015 yılının Mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, afiliasyon protokolü çerçevesinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte ortaklaşa hizmet vermesi beklenen Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. 

Yapımı yılan hikayesine dönen Osman Bey Kampüsü’ndeki Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında son aşamaya gelindi. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun talebi doğrultusunda Bakan Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ın aracılığıyla 120 Milyon TL kaynak aktarılan fakülte inşaatının, 2015 yılının Şubat ayında tamamlanması ve Mart ayında ise hizmete girmesi bekleniliyor. 

Afiliasyon protokolü imzalanacak
Bu arada Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin afiliasyon protokolü imzalanarak, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte ortaklaşa hizmet vermesi planlanıyor. Bunun için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, Şanlıurfa’ya gelerek, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, İl Halk Sağlığı Müdürü. Dr. Osman Koyuncu, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Duran, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni’nin eşlik ettiği Çukurova, 600 yataklı hastaneyi inceleleyerek, yetkililerden hastane hakkında bilgiler aldı.

 

Çukurova: Alt yapı sorunlarını çözmeye çalışacağız

Daha sonra açıklamada bulunan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, “İnşallah birkaç ay içerisinde inşatımız tamamlandıktan sonra bizde afiliasyon protokolü çerçevesinde binanın işletilmesi ve devre alınması ile ilgili tüm alt yapı sorunlarını çözmeye çalışacağız” diyerek, şunları kaydetti;

“Daha sonra da Şanlıurfalıların hizmetine sunmak için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanemizle Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında bir ortak birlikte kullanım protokolü çerçevesinde binanın en modern cihazlarla donatılarak biran önce hizmete girmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Her iki hastanenin ortak  kullanımı amacıyla cihaz tespiti ve bunların temin edilme yöntemleri alımında çalışmalara başladıklarını vurgulayan Çukurova, “Elimizden geldiğince bölgesel nitelikte hizmet verecek tüm altyapının Burada olması için çalışma yapacağız” dedi.

 

Mutlu: “Türkiye ortalamasını yakalacağız”

Afiliasyon protokolü ile Şanlıurfa’da sağlık hizmetlerinin iyi bir seviyeye geleceğini söyledi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu ise, Tıp Fakültesi Hastanesini 2015 yılının Mart ayında hizmete açmayı hedeflediklerini kaydederek, “Bunun için hem müteahhitimiz hem de Başkanımızdan da rica ettik. Bizim amacımız burada biran önce bu hastnaeyi hem devlet hem de üniversite olarak bitirip hizmete açmaktır. Burayı hizmete açtığımız zamanda 2 Milyon nüfusun bir kısmına hizmet vermiş olacağız. Bu hastane ve Eyyübiye Devlet Hastanesi bitirildiği takdirde Türkiye ortalamasını ancak yakalayabiliyoruz ama nüfus hızına göre yakalayamıyoruz” şeklinde konuştu.

 

600 yataklı hastane

Bu arada 110 Bin metrekare kapalı alana sahip olacak 600 yataklı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, A BLOK (Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri), B BLOK ( Poliklinikler ve ana bilim dalları ), C BLOK ( Yatak odaları ) ve D BLOK (Ana giriş ) olmak üzere 4 ana bloktan oluşacak.  Tek kişilik yatak odası 20, iki kişilik yatak odası 235, üç kişilik hasta yatak odası 38 adet olup toplam 604 adet hasta yatak kapasitesine sahip hastanede, 22 adet ameliyathane ve 18 adet yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Merkezi soğutma ısıtma ve havalandırma sistemine sahip hastanede, 800 araçlık otopark da yer alacak. 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195