Title of a News Article

O hastanede kıyak üstüne kıyak!

O hastanede kıyak üstüne kıyak!
banner206

Daha önce Şanlıurfa’da gündeme bomba gibi düşen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesindeki usulsüzlükler devam ediyor.

Birçok basın-yayın kuruluşunda çıkan haberlerde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi (eski 500 Yataklı Devlet Hastanesi)’de temizlik ihalesi sonrası firmayı kayırma ile ilgili haberler gündeme gelmişti.

 

Bu haberlerin kısacası:

1-“Yaklaşık 1 haftadır işi alan şirketin çevredeki diğer hastanelerden temizlik malzemelerini alarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik işlerini yapmaya çalıştığı öne sürülüyor. Yaklaşık 235 temizlik personeli bulunan hastanede çöp aracı, çamaşır arabası, sıvı savun, peçete, elbise, çizme ve eldiven sıkıntısının yaşandığı konuşuluyor. Tıbbi atik personelinin bile eldivensiz dolaştığı öne sürülen hastanede personel şeflerinin bile işe başlamadığı da iddia ediliyor. Dezenfekte konusunda oldukça sıkıntılı günler yaşayan hastanedeki bu soruna Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün ne zaman el atacağı ise merak konusu oldu.”

 

2- HASTANEDEKİ SKANDALLAR BİTMİYOR

Kentin en gözde hastanelerinden biri olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde daha önce de temizlik skandalıyla gündeme gelmişti. Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan E. ve Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’e yakınlığı ile bilinen ve devlet nezdinde vukuatlı olan A. Tem. San. Tic. Ltd. Şti. şirketine temizlik görevinin verilmesi sonucu hastanenin birçok yerinde temizlik skandalı yaşanmıştı.

Temizlik işini alan şirketin çevredeki diğer hastanelerden temizlik malzemelerini alarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik işlerini yapmaya çalıştığı öne sürülmüş ve yaklaşık 235 temizlik personeli bulunan hastanede çöp aracı, çamaşır arabası, sıvı savun, peçete, elbise, çizme ve eldiven sıkıntısının yaşandığı gündeme gelmişti. Tıbbi atik personelleri ile ilgili de eldivensiz dolaştıkları iddia edilmiş ve ameliyathane bölümünde dezenfekte işlemlerinin yapılmadığı kaydedilmişti. Ameliyathaneyi kanalizasyon suyunun basmasının ardından hasta yakınları, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve yeni dönem için Ak Parti Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı olan Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün bu artık bu skandallara bir el atarak soruşturma açmasını bekliyorlar.

Öte yandan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve yeni dönem için yeniden aday gösterilen Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da hastanedeki temizlik sıkıntısından dolayı enfeksiyon kaptığı da öne sürülmüştü.

//www.urfatv.com/saglik/mehmet-akif-inanda-skandallar-bitmiyor-h921.html

 

Şimdi Kamu Hastaneler birliğine ve Hastane yönetimine sormak lazım.

1-Neden Fakıbaba Hastaneden Çıkartılıp GAPTEM Misafirhanesine gönderildi.

2. Hijyen konusuna dikkat edilmediği iddiası doğrumu?

3-Temizlik şirketi hakkındaki iddialar doğrumu?

4-Temizlik şirketinin temizlik zaafı varsa şirket hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı?

5-Gazetelerde çıkan temizlik Fotoğrafları bir Hastane ortamına yakışıyor mu ?

6-Bir Vekil Eğer Hastanede enfeksiyon kapıyor iddiası varsa; diğer yatan Hastaların ve vatandaşların durumu acaba nasıldır?

7-Yoğun Bakım servisi hakkında şikayetleri iyileştirmeyi düşünüyorsunuz?

Ahmet Fakıbaba Milletvekili olduğu halde iyi şekilde korunması gereken bir isim…

8- Hastanede hijyen şartları iyi ise Fakıbaba neden Gap Tem Misafirhanesinde.

9- Günde kaç defa doktorlar kendisini görüyor, tedavi ve kontrol ediyor.

//www.yeniurfagazetesi.com/haber-20947-mehmet_akif_inan%E2%80%99da_saglik_skandali.html

 

4-MEHMET AKİF İNAN'DA NELER OLUYOR?

Şanlıurfa'da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizlik skandalı yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz hastanedeki temizlik sıkıntısı halen devam ediyor.

 

ARKADAŞLIK USÜLSÜZLÜK YAPTIRIYOR İDDİASI

2012 yılında işçileri sigortasız çalıştırdığı ve 2 aylık çalışmanın ardından işçilerin maaşlarını alarak kaçtığı öne sürülen şirket Gaziantep firması olarak ihaleye katıldı. Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.'nin de Gaziantepli olduğu bilinirken, bir diğer iddia ise Abdülkadir Y.'nin ihaleyi A.Tem.San.Tic.Ltd.Şti.'nin yöneticilerinden olan ve çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen şahsa kazandırdığı belirtiliyor. Arkadaşlık üzerinden devletin imkanlarının peşkeş çekilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu konuda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinin Cihan E.'nin ise soruşturma açmaması merak konusu oldu.

 

İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILIYOR, MAAŞ KARŞILIĞI İŞÇİ ALINIYOR İDDİASI

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yıllardır hizmet veren temizlik çalışanlarının tek tek işten çıkarıldığı öğrenildi. Gazetemize gelen telefonlara göre işçilere, 'Ya 2 maaş firmaya hibe edeceksin ya da işten çıkacaksın' dedikleri iddia ediliyor. Yeni alınan personellerin ise 2 maaşlarını firmaya bağışlayarak işe alındıkları öne sürülüyor.

 

Haber linki

//www.yeniurfagazetesi.com/haber-20891-mehmet_akif_inanda_neler_oluyor.html

 

2012 yılında işçileri sigortasız çalıştırdığı ve 2 aylık çalışmanın ardından 90 işçilerin maaşlarını alarak kaçtığı öne sürülen şirket Gaziantep firması olarak ihalelere katılıyor. Kamu Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Başkanı Abdülkadir Y.’nin de Gaziantepli olduğu bilinirken, bir diğer iddia ise Abdülkadir Y.’nin ihaleyi A. Tem. San. Tic. Ltd. Şti.’nin yöneticilerinden olan ve çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen şahsa kazandırdığı öğrenildi. Bu nedenle mali başkanın talimatıyla hastane temizlik hizmeti yapan firmaya kıyak üstüne kıyak yapılıyor. Malzeme getirmemesi, temizlik işinde kullanılan otomatlar makinalar getirmemesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Bunun üzerine il sağlık müdürlüğü ve Şanlıurfa valiliğinin duruma el koyarak tutanaklarla tespiti yapıldı. Fakat tutanakların sonucu hala muamma ne işlem yapıldığı firmaya sözleşmeni ve idari şartnamenin hükümlerine göre her bir eksik için tutulan tutanaklara istinaden tek tek ceza kesmesi gereklidir.

 

ŞİMDİ SORUYORUZ;

Firmaya tutulan tutanaklarla ilgili ne ceza kesildi.

İşten çıkarılan 15 işçinin ( tabiri caizse dayısı olmayan ) yerine şirket sahibinin çocukluk arkadaşı mali başkan A. Kadir Y.nin başkanlığını yürüttüğü derneğin elemanlarını alındığı doğrumu

Çıkarılan işçilerle ilgili genel sekreter neden sessiz kaldı

Kamu hastaneler birliğini cihan e mi yönetiyor yoksa dernek başkanımı yönetiyor

90 işçinin daha önce ödemeyip kaçan firmadan bu işçilerin maaşları istikaklarından kesilerek işçilere ödeme yapıldı mı? yapılmadıysa neden yapılmadı.? Devletin malı neden korunmuyor, bu usulsüzlükleri ört bas için baskımı var?

Firmanın işe başlaması bir ayı geçmesine rağmen halen makine ekipman ve malzemede eksikliklerin olması neden kimseyi rahatsız etmiyor. Niçin işlem yapılmıyor.

Malzeme ekipman makine eksik olmasına rağmen firmaya ödeme yapıldı mı? Yapıldıysa muayene komisyonlarının tutanakları var mı?

 

BURADAN SUÇ DUYURUSU YAPIYORUZ

Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Ak Parti İl Başkanı, Şanlıurfa valisi, il sağlık müdürü, cumhuriyet başsavcılığı, konu ile ilgili olarak genel sekreter, mali başkan ve Mehmet Akif İnan eğitim araştırma hastanesi yönetimini ile ilgili görevi kötüye kullanma ile ilgili işlem yapılması ve işçilerin ödenmeyen maaş ve sgk primlerinin tahsil edilmesi hususunda göreve davet ediyoruz.

Urfatv

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195