Title of a News Article

O yardımlar Urfa'ya ulaştı

O yardımlar Urfa'ya ulaştı
banner206

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 7 bin 500 yardım paketi Şanlıurfa’ya ulaştı. Paketler, bölgedeki Suriyelilere dağıtılmak üzere Şanlıurfa Valiliği ve İnsani Yardım Platformu tarafından teslim alındı.

Yardıma muhtaç Suriyeliler ve bölge halkına yardım için Şanlıurfa Valiliği’nden Ramazan ayı öncesinde yapılan çağrı üzerine Kayseri Büyükşehir belediyesi tarafından 7 bin 500 koli gıda kolisi hazırlandı. Yaklaşık 320 bin TL tutarındaki yardım paketleri yüklendikleri 5 TIR ile Şanlıurfa’ya gönderildi. Şanlıurfa’ya ulaşan yardım paketleri, düzenlenen törenle Şanlıurfa Valiliği ve İnsani Yardım Platformu yetkilileri tarafından teslim alındı. Yardım kolilerini teslim eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden geliyoruz. Şanlıurfa ilimizin Suriyeli misafirlerle ilgili yapmış olduğu büyük bir gayretli çalışması var. Şanlıurfa Valiliği’nin talebiyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Suriyeli kardeşlerimize iletilmek üzere muhtelif gıdalardan oluşan 320 bin TL tutarında 7 bin 500 koli yardım paketi getirdik. Onlar muhacir olurken biz de ensar gibi üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Urfa Valiliği ve Urfa’daki sivil toplum örgütlerinin bu anlamda çekmiş olduğu yükün bir kısmını da olsa çekmeye ve onların yükünü hafifletmeye çalışıyoruz” dedi. Kolileri teslim alan Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne desteği nedeniyle teşekkür etti. Vali Yardımcısı Yüzer, “Şanlıurfa’daki Suriyeli misafirlerimizin sayısı hayli fazla. Türkiye bu konuda, büyük devlet ve büyük millet misyonu çerçevesinde, örnek bir davranış gösteriyor. Biz de burada sivil toplum örgütleri ve devlet kuruluşlarının ortaklaşa çalışması yönünde güzel bir örneğini sergiliyoruz. 60 sivil toplum örgütünün kurduğu İnsani Yardım Platformu, valiliğimiz ile ortaklaşa çalışarak, yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu çerçevede 300 bin TL’nin üzerinde tutarı olan 5 TIR dolusu gıda yardımında bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne gerek Şanlıurfalılar, gerekse Suriyeli misafirler adına teşekkür ediyoruz. Allah yardımlarını, hayırlarını kabul etsin” dedi.

 

TOPLAM 15 BİN YARDIM KOLİSİ GELDİ

Törende yer alan İnsani Yardım Platformu Başkan Osman Gerem ise çevre illere yapılan çağrının üzerine 15 binin üzerine gıda ve temizlik paketlerinden oluşan yardımların kente ulaştığını ifade etti. Yardım kampanyasına Ramazan ayı öncesinde başlanıldığını belirten Gerem, yapılan yardımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları olarak mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım ediyoruz. Ramazan ayı öncesinde, ‘Ramazanı dolu dolu geçirsinler, boyunları bükük kalmasın’ diye, 9 ili kapsayan 12 günlük bir yardım çalışması yaptık. Bu yardım çalışmaları çerçevesinde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katkılarıyla 7500 gıda kolisi yüklendiği 5 TIR ile birlikte kentimize ulaştı. Bu kampanya çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden bin koli, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı’ndan 2 bin koli geldi. Deniz Feneri Derneği’nden bin 200’ü temizlik seti olmak üzere, 4 bin 680 koli yardım geldi. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun.”

 

SINIR ÖTESİ YARDIMLAR SÜRÜYOR

Platform Başkanı Gerem, Kayseri’den gelen 7 bin 500 adet yardım paketinin bini Şanlıurfa’da yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan yöre halkına, 6 bin 500’ü ise muhtaç Suriyeli mültecilere dağıtılacağını ifade etti. Sınır ötesine yönelik yardım kampanyalarının da sürdüğünü hatırlatan Gerem, “Sınır ötesine de geçen hafta 2 TIR dolusu yardım gönderdik. Bu hafta Cuma gününe kadar da 5 TIR daha oluşturuyoruz. Bunu da sınır ötesine yolcu edeceğiz. Sınır ötesine de yardımlar devam ediyor” diye konuştu.

Öte yandan konuşmalarının ardından yardım paketleri sahiplerine ulaştırılmak üzere Şanlıurfa Belediyesi yanında yer alan İnsani Yardım Platformu depolarına indirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142