Title of a News Article

Önlemler sonuç verdi

 Önlemler sonuç verdi
banner206

Balıklıgöl’de yaşanan balık ölümleri alınan önlemler sayesinde azaldı. Daha önceleri 30’a yakın balığın hayatını kaybettiği Balıklıgöl’de, bu sayı bugünlerde 8’e kadar düştü. 

UĞUR BUDAK
Hz. İbrahim’in ateşe atılmasının ardından oluştuğuna inanılan Balıklıgöl’de yaklaşık 15 gün önce balık ölümleri gerçekleşmeye başlamıştı. Günde 30’a yakın balığın hayatını kaybettiği Balıklıgöl’de, ziyaretçilerin balıklara yem atmasına yasak getirilmişti. Bu önlemlerin balık ölümlerini büyük oranda azalttığı belirtiliyor.
 

Günde 8 balık ölüyor
Balıklıgöl’de 15 gün önce 30’a yakın balık hayatını kaybederken, alınan önlemler sayesinde bu ölümlerin 8’a kadar düştüğü belirtiliyor. Birkaç gün sonra balık ölümlerinin sona ermesi beklenirken, yem atma yasağının 1 hafta daha devam edeceği ifade ediliyor.

Anonslar yapılıyor
Bu arada Balıklıgöl’de bulunan görevliler, kutsal yeri ziyarete gelen ziyaretçileri balıklara yem atmamaları için anonslar yaparak uyarıda bulunuyor. Ayrıca göl girişine de Balıklıgöl’e yem atılmaması konusunda uyarı tabelası konuldu. Gölde temizlik işlemini de sürdüren görevliler, su akışını hızlandırıp belirli saatlerde göle oksijen takviyesi uyguluyor.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195