Title of a News Article

Sade, merak edilen sayıyı açıkladı!

.

Sade, merak edilen sayıyı açıkladı!
banner206
Şanlıurfa Yapı, İnşaat Dekorasyon Fuarının kurulmasına öncülük eden TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin Başkanı Mehmet Sadık Sade, dün itibariyle sona eren fuara, yaklaşık 15 Bin kişinin katıldığını açıkladı.

 

NEBİHE ŞEKER

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin girişimleri sonucu düzenlenen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Şanlıurfa Yapı, İnşaat Dekorasyon Fuarı, Pazar günü sona erdi. Valilik hizmet binası arkasında 4 gün boyunca açık kalan fuarla ilgili Urfastar’a değerlendirmede bulunan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade, 5’inci fuarı da başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

“15 Bin ziyaret etti”

Bu yıl Yapı, İnşaat Dekorasyon Fuarının 5’incisini düzenlediklerini anımsatan Sade, “Bilindiği gibi Şanlıurfa’da fuar alanı yok. Bu nedenle çadırda yapılan fuarda ancak bu kadar iyi olabilir. Yine de bu fuara katkı sağlayan bütün kurumlarımıza ve Start Fuarcılık’a teşekkür ediyorum. 15 Bine yakın bir ziyaretçi fuarımızı ziyaret etti, 120’ye yakın firma katılım sağladı. Bu yılki fuarımız daha farklı bir ortamda geçti. Genel Başkanımız genel merkez yönetim kurulunu Şanlıurfa’da topladı ve fuar öncesi bölge istişare toplantısını yaptık. Akabinde genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla birlikte fuar açılışımızı yaptık” dedi.

 

“İş adamlarına Şanlıurfa’daki yatırım fırsatlarını anlatıyoruz”

Sade, ülkenin değişik yerlerindeki iş adamlarını Şanlıurfa’ya davet ettiklerini dile getirerek,Şanlıurfa’yı tanıtmak amacıyla TÜMSİAD’ın tüm şubelerini Şanlıurfa’ya davet ediyoruz. Bu kapsamda Cuma günü Bursa şubemizden 25 iş adamı Şanlıurfa’ya geldi. Cuma günü de Çorum Şubemizden 10 iş adamı ve Pazar günü de Eskişehir Şubemizden 35 iş adamı Şanlıurfa’ya geldi. Bu iş adamlarına, Şanlıurfa’yı ve fuarı gezdirdik, ayrıca Şanlıurfa’daki yatırım fırsatlarını anlattık” diye ifade etti.

 

“Bunlar bizi yıldırmayacak”

TÜMSİAD Şube Başkanı Sade, 200 müteahhit ile sorunlarını konuşmak üzere toplantı yaptıklarını ancak davet edilmelerine rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve daire başkanlarından hiç kimsenin takılmamasına tepki gösterdi.

Fuara eş zamanlı olarak yapı inşaat sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin oluşturulabileceği bir toplantı düzenlediklerini anımsatan Sade, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bir otelde düzenlediği toplantıya 250’ye yakın müteahhidin katılımıyla ve yapı inşaat sektörünün muhatabı olan belediyeler olsun, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini de davet etmiştik. Maalesef davetimize Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’dan başka hiçbir belediye başkanımız katılmadı. 200 müteahhidi topladık ve Şanlıurfa’da istihdamın yüzde 30’unu sağlayan bir sektörü toplamışız ama siyasi diye tabir ettiğimiz yerel yöneticilerimiz bu toplantıya gelmedi, daire başkanlarını bile toplantımıza göndermediler. STK çalışıyor, sektör toplanıyor ama sorunlarını dinleyecek yetkililer bir türlü sektörle yüzleşmek istemiyorlar. Ben buna bir yorum yapmıyorum, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Bunlar bizi yıldırmayacak, biz yine de sektör toplantılarımızı devam ettireceğiz. Sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini yazılı bir rapor halinde toplantımıza gelmeyen yetkililerimize ileteceğiz. Çözüm olmadığı zaman da zaten biz bunları kamuoyuna açıklarız. STK olarak zaten bizim asli görevimiz budur. Her zaman için güzel hizmet yapanı takdir ederiz, memlekete yanlış hizmet yapanları da kamuoyu ile paylaşırız.”

 

“2018 yılında fuar alanımız hizmete girecek”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den 2018 yılında Şanlıurfa’nın fuar alanına kavuşacağı yönünde söz aldıklarını kaydeden Sade, “GAP’ın başkenti olarak artık çadırda fuar yapmak istemiyoruz, biz diğer iller gibi modern bir fuar alanında fuarımızı yapmak istiyoruz. İnşallah 2018 yılında Şanlıurfamıza fuar alanı yapılacak” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195