Title of a News Article

Seçmen" Verilen sözler Unutulmasın diyor"

.

Seçmen" Verilen sözler Unutulmasın diyor"
banner206

Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçerken, Şanlıurfa’da belediyelerin çoğu hizmet anlamında sınıfta kaldı. Belediyelerin yaptığı hizmetlerin yetersiz olduğunu her platformda dile getiriliyor .

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin üzerinden tam 3 yıl geçti. Geride kalan bu süre içerisinde gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse de Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye diğer ilçe Belediyeleri büyük yatırımlar konusunda tam not alamadı. Bu sürede henüz Eyyübiye ve Haliliye, kendi hizmet binalarını bile yapamadı. merkez ilçe belediyeleri, temizlik sosyal, kültürel ve spor alanında sınıfı geçerken,  seçim döneminde vaat edilen birçok projeyi hayata geçiremedikleri görülüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, son dönemde özellikle kırsal daire başkanlığının  yaptığı köy yollarında ki asltalama çalışmaları Kent merkezinde ki asfalt atağı ile adından söz ettirdi. Gerek büyükşehir Belediyesi gerekse de diğer ilçe belediyeleri, 3 yıllık dönemi yemekli ziyafetler, taziyeler, ziyaretler ve temsili ağırlamalarla zaman geçirdi. Bu süre zarfında ulaşım, imar ve konut sorunu çözülemezken, Belediye Başkanları kendi aralarında  ve bazı meclis üyeleri ike geçinemedikleri de dikkat çekti. Başkanlar, hem yurtiçi hem de yurtdışı ziyaretlerine de zaman ayırdı. Sanliurfa' da ki ilçe Belediyeleri arasında hiç  izmet yapmayan ise kuşkusuz kayyum atanan Belediyeler oldular. 

Kamuoyu, belediyelerin 3 yıllık süre zarfında yaptıkları faaliyetler hakkında tam bilgi alamazken, belediyelerin de 3 yıllık faaliyetlerini basına geçmediği görüldü.

Bu arada bu 3 yıllık zaman diliminde hizmet anlamında en fazla göze batan belediyeler Siverek, Ceylanpınar ve Akçakale belediyeleri oldu. Bu belediyelerin kırsaldaki hizmetleri ile dikkat çekti. 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nın ilçelerde yaptığı prestij caddeleri, köprülü kavşaklar, asfalt atağı ve büyük parklar seçmen tarafından güzel hizmetler olarak değerlendirdi. Ancak Urfanın artan göç sorununa karşı ciddi yatırımların olması isteniyor. Bunlar arasında Kentsel dönüşüm , Yeni uydu kentler, Büyükşehir hizmet binası, Yeni otogar, ulaşım, hafir raylı sistem, tarım alanları dışında imar, spor tesisleri, yüzme havuzları, süleymaniye, Eyyuppeygamber, SSK caddesi, Bağlarbaşı ve devleşti mahallerininde ki eski caddelerin genişletilip alternatif yolların yapılması isteniyor. 

2 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimler öncesi Büyükşehir  ile merkez ilçe ve bazı diğer ilçe Belediye başkanlarının bu hizmet anlayışı ile hareket etmeleri durumunda koltuklarını koruyamayacakları siyasi platformlarda konuşuluyor. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 11:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metmet aslan
Metmet aslan - 7 yıl Önce

3 yil bittide urfada ne yaptilar ?

Halil CIFTCI
Halil CIFTCI - 7 yıl Önce

haliliye bagli tepedibi mahallesi Yaklasik 20 ev suan icme suyumuz yok kac kare muracaat ettik kimse ilgilenmiyor haliliye belediyesi fevzi beye gittik bizim isimiz degil diyor secim gelecek yine oy isteceksiniz ama suan ictigim sudan bi bardak icsinler oyle oy verecem

memnun değil
memnun değil - 7 yıl Önce

devteşti yolunu genişletin önce!! istanbul trafiği sanırsın

mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

şanlıurfa tatar ramazanın filmi gibi gardiyanlar suçu jandarmaya jandarmalar suçu gardiyanlara yüklü halilye ye bir şey diyorsun

idris bekar
idris bekar - 7 yıl Önce

Başkan Ekinci parklarınızı yapacaz dediler kameraları da almış gelmişti söz verdi gidiş o gidiş

Erol
Erol - 7 yıl Önce

Urfa'nın sehabi yoğ,anlamisiz

Ömer
Ömer - 7 yıl Önce

4 belediye başkanı bir fakbaba etmedi malesef temizlik sifir nerede bir cukur acilsa aylarca orda kaliyor butun yollar bozuk belediye binalarinda calisanlar özellikle eyyubiye belediyesindekiler vatandasi bir dovmedikleri kaliyor ak parti belediye secimlerine mevcut bu kadroyla girerse hüsrana ugrar

Mehmet avcı
Mehmet avcı - 7 yıl Önce

Suç bizdeee

SIRADAKİ HABER

banner195