Title of a News Article

Siverek'te iki açılış...

Siverek'te iki açılış...
banner206
Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Beleidyesi kent merkezi kadar Kırsan mahallelerde de hizmetlerini sunmaya devam ediyor. AK Partili Belediye Başkanı Av.Resul  Yılmaz'ın vatandaşa verdiği vaadler bir bir yerine getiriliyor. Siverek ilçesinde Eskihan ve Katırkuyu mahallesinde çok amaçlı hizmet evinin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi'nin katılımıyla gerçekleşti. 

Daha önce kırsal mahallelerde atıl durumda bulunan okulları yeniden değerlendiren Siverek Belediyesi, ‘Her Mahalleye Çok Amaçlı Hizmet Evi’ projesi kapsamında binaları yeniden dizayn ederek, mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.

4 bin m2 alanda yapımı tamamlanan çok amaçlı hizmet evlerinde 600 m2 oturma alanının yanı sıra mutfak ve yemekhane, çay ocağı ve lavabolar bulunuyor. Çevre düzenlemesi tamamlanan ve yolu beton yapılan alanda araçlar için bir de otopark yer alıyor.

Eskihan’daki açılışın ardından Katırkuyu mahallesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kırsal kalkınmaya önem verdiklerini söyledi.

Hizmeti sunarken ayrım yapmadıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Adil davranmaya çalışıyoruz. Bu nedenle temel hedefimiz görev süremizin sonuna kadar bu hizmetleri eksiksiz bir şekilde devam ettirmek ve tamamlamaktır. Bu arada şunu belirtmek isterim ki bu türden tamamlayıp destek verdiğimiz, hizmete sunduğumuz çok amaçlı salon sayımız 32 oldu. Şuan çalışmaları devam edenler var, on gün içinde tamamlanacak olanları var. İnşallah 2017 yılında da bu tür hizmetlerimiz devam edecek. Asıl hedefimiz ise şehir merkezinde ne varsa kırsal mahallelerimizde de o hizmetler veya ona yakın hizmetler olsun” dedi.

“Atıl durumdaki yapıları yeniden değerlendirdik”

Atıl durumdaki yapıların yeniden dizayn ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Bugün açılışlarını yaptığımız tesislerin ayrı bir özelliği var. Bu yapılar daha önce kaymakamlığımıza bağlı milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki eski ve atıl durumda olan okullardı. Ben huzurlarınızda sayın kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Biz kendisinden buraların dönüştürülmesi ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunulması için talep ettiğimizde zaman kaybetmeksizin tahsisini sağladı. Bizde bu sayede Eskihan ve Katırkuyu mahallelerine bu hizmeti sunmuş olduk” diye konuştu.

Belediyelerin halkın yeri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Halkı bir araya getirmede, temel hizmetlerini, müşterek hizmetlerini karşılamada en yakın kurumlardır belediyeler. Siverek Belediyemiz de 14 aydır Büyükşehir Belediye Başkanıyım, gerçekten objektif bir şekilde değerlendiriyorum, yapmış olduğum tüm inceleme ve gözlemler, açılışlarımız, şehir merkezinde müthiş gayretli bir kadro, gayretli bir başkan, hizmet aşığı bir başkanımız ve kadrosu var” ifadelerini kullandı.

Başkan Çiftçi, hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek, salonun mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Eskihan ve Katırkuyu mahallelerinde düzenlenen açılış törenlerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil, daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 17:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfali
Urfali - 7 yıl Önce

Adam gibi adam. 13 ilçenin en iyi en çalışkan belediye başkanı.

SIRADAKİ HABER

banner195